Sms-lån med direkt utbetalning

Hos Risicum kan du enkelt ansöka om sms-lån och kreditlån, du får svar på din låneansökan direkt! Låneprocessen är smidig och vi behandlar ansökningar löpande, även på helgen. Risicum Capital AB har funnits sedan 2005 och är en av Sveriges största långivare inom konsumentkrediter och sms-lån. Det är tryggt och säkert att låna hos oss!

Låna ansvarsfullt

Säkra och trygga lån

Det är viktigt för oss att det känns tryggt och säkert att låna pengar hos Risicum. Därför är Risicum med i SKEF, Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening, vars syfte är skapa trygghet för konsumenter. SKEF verkar för en sund och seriös kreditgivning med tydliga villkor för dig som väljer att ta sms-lån. Läs mer om Risicum och SKEF.

Kundtjänst

Vår Kundtjänst

Har du frågor kring våra lån eller vår tjänst finns vår vänliga kundtjänst till för dig 6 dagar i veckan.
Telefon: 08-1245 1987
Telefontid: må–fre 8–20, lö 9-17
E-post: kundtjanst@risicum.se

Vanliga frågor och svar

 • Vad är SMS-lån?
  Sms-lån är ett samlingsnamn som används för olika typer av små krediter. Namnet lever kvar från den tid då denna typ av krediter introducerades i Sverige år 2006. Dessa krediter kallas ofta ”sms-lån” eftersom man skickar sin låneansökan och får besked om lånets beviljande via SMS
 • Vad är skillnaden mellan sms-lån och snabblån?
  Sms-lån och snabblån är samma sak. Kärt barn har många namn
 • Vad är ränteavdrag?
  Med ränteavdrag är det möjligt att få tillbaka pengar på ditt lån. Det går att göra på de flesta typer av privatlån, även sms-lån. Risicum guidar dig till hur ränteavdrag fungerar!

Vad kostar lånet?

Vi har alltid tydliga specificerade priser och aldrig några dolda avgifter. Se exempel på lånebelopp nedan.

Lån Ränta Totalt att återbetala Nominell ränta Effektiv ränta

Jämför våra lån

Sms-lån

Snabb återbetalning
Lånebelopp 1000 - 12 000 sek
Ingen UC

Kreditlån

Flexibel återbetalningstid
Lånebelopp 1000 - 20 000 sek
Ingen UC
Billigare än sms-lån
Räntefritt 30 dagar

Hur mycket får jag låna?

Vi erbjuder sms-lån på upp till 15 000 kronor till både nya och återkommande kunder. För att få en godkänd ansökan måste du uppfylla våra krav:

 • Minst 18 år gammal.
 • Har ett registrerat mobiltelefonabonnemang eller E-legitimation.
 • Har en regelbunden inkomst.

Läs mer om våra villkor.


SMS – lån utan ränta

Vi erbjuder i genomsnitt 30 – dagar räntefritt på Kreditlånet, beroende på vilket förfallodatum du väljer. Det betyder att din första faktura är räntefri, du kan då välja att betala in hela det lånade beloppet eller minst 10 % av utnyttjat kapital.


Låneinformation SMS-lån Flexibel – Minimum återbetalningstid 1 månad, maximum 49 månader. Max. effektiv årsränta 117,21%. Max. nominell ränta 79,00%. Exempel: låna 1000 kr, 90 dagar, ränta 110 kr, avgifter 0 kr, totalt 1110 kr, effektiv årsränta 117,21%.