Bitcoin är en kryptovaluta, och vad är en kryptovaluta? Jo, det är en digital valuta som skapades 2009 för att underlätta betalningar via internet. Syftet var att två parter skulle kunna sköta en affär mellan dem utan att blanda in tredje part. Inga fysiska sedlar eller mynt finns i Bitcoin.

Vad är Bitcoin?

För att slippa bank eller annan tredje part skapades Bitcoin, den digitala valutan, år 2009. Bitcoin finns endast digitalt, i en digital plånbok. Värdet av Bitcoin styrs av tillgång och efterfrågan. Andra valutor styrs och bevakas av Riksbanken, men Bitcoin styrs av ett nätverk av datorer som sköter transaktionerna.

Hur köper jag Bitcoins?

När man vill köpa Bitcoins är det som att investera i aktier, men till skillnad att man aldrig vet värdet på Bitcoin. Värdet är extremt volatilt och kan ändras stort på bara några timmar. För att köpa Bitcoins behöver skapa en digital plånbok, exempelvis MyWallet. Där får du en bitcoinadress som är unik bara för din plånbok. Genom denna plånbok kan du sedan köpa Bitcoins med hjälp av en vanlig banköverföring. Är du sugen på att investera i Bitcoin? Vår rekommendation är att läsa på så att du är insatt innan du startar.

Vad kostar en Bitcoin?

Eftersom värdet på en Bitcoin ändras hela tiden så kan vi bara tala om vad värdet är just nu, i skrivande stund. För att få en förståelse hur Bitcoin har förändrats - I december 2016 nådde Bitcoin oanade höjder genom att nå värdet 1000 USD för en Bitcoin och värdet just idag för 1 Bitcoin, 1 BTC, är 66 890.16 SEK vilket idag motsvarar drygt 8000 USD.  Värdet förändras konstant så om du ska köpa Bitcoin eller någon annan kryptovaluta är det bra att vara påläst och medveten om detta.

Lycka till!

                     

« Tillbaka till blogg