April är snart här och det betyder inte bara påsk utan också skatteåterbäring för oss svenskar. För att du ska veta när just du som privatperson får skatteåterbäring på kontot, ger vi dig här en genomgång av årets återstående viktiga datum från Skatteverket. Den 2 april var sista dagen för att lämna in din deklaration.

Här hittar du allt om skatteåterbäringen 2019.

2 april

Oavsett om du är löntagare eller pensionär kan du få din skatteåterbäring redan i april. För att få din skatteåterbäring innan påsk krävs att du:

  1. Godkänner deklarationen utan ändringar, avdrag eller tillägg.
  2. Deklarerar digitalt i appen eller e-tjänsten.
  3. Deklarerar senast den 2 april 2019.
  4. Anmäler bankkonto hos Skatteverket för att få automatisk utbetalning till ditt konto.

7 - 13 mars

Deklarationen skickas ut till dig som är ansluten till digital brevlåda. Du som inte har digital brevlåda får deklarationen med posten mellan den 15:e mars och 15:e april. Har du e-legitimation kan du logga in i e-tjänsten “Inkomstdeklaration 1” och deklarera, även om du inte har fått din pappersdeklaration ännu.

9 - 12 april

Skatteverket skickar ut slutskattebesked och betalar ut skatteåterbäringen till dig som godkänt din deklaration digitalt senast 2 april och inte gjort några ändringar eller tillägg.

4 - 7 juni

Slutskattebeskedet och skatteåterbäring till dig som deklarerade senast 2 maj, har pengar att få tillbaka och inte fått pengarna redan i april. Detta gäller vare sig du deklarerade digitalt eller på papper.

6 - 9 augusti

Om du deklarerat på papper och inte fått dina pengar i juni så kommer de nu. De flesta privatpersoner som har kvarskatt att betala får också sitt slutskattebesked nu. Du som inte har digital brevlåda får slutskattebeskedet med posten cirka 1-2 veckor senare.

12 november

12 november - Om du fick ditt slutskattebesked i augusti och har skatt att betala ska din inbetalning vara bokförd på Skatteverkets konto senast detta datum.

3 - 6 december

Skatteverket skickar ut slutskattebesked och betalar ut skatteåterbäring om du inte fått besked om slutgiltig skatt eller saknar skatteregistrering i Sverige. Du som inte har digital brevlåda får slutskattebeskedet med posten 1–2 veckor senare.

 

« Tillbaka till blogg