Om ditt lån går till inkasso

Vi på Risicum Capital AB förstår att personliga omständigheter kan förändras. Om din situation förändras, och du inte kan betala tillbaka ditt lån inom återbetalningstiden, kontakta vår kundtjänst på 08-1245 1987 så snart som möjligt och vi kommer göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Viktiga saker att tänka på:

  • Låna inte pengar som du inte kommer att kunna betala tillbaka
  • Prata med oss om du behöver hjälp

Tänk på att vid dröjsmål med återbetalningar kan vi ta ut en dröjsmålsränta på 2,5% om månaden och ränta på den resterande skulden till den ränta som betalas enligt ditt avtal. Du måste betala oss skäliga kostnader som vi kan ådra i genomförandet eller i försök att genomföra våra rättigheter gentemot dig enligt avtal. Utöver detta kan inkassokostnader uppstå om återbetalningen inte sker som överenskommet.

Tänk på att vid utebliven betalning rapporterar Risicum Capital AB detta till kreditupplysningsföretag, vilket kan ha en negativ effekt på din kreditvärdering. Detta kan även påverka eventuella framtida ansökningar om kredit för inköp såsom bilfinansiering eller mobiltelefonkontrakt.

Om du misslyckas med att betala tillbaka ditt lån utan att meddela oss, kommer vi att försöka kontakta dig via telefon, e-post eller SMS. Du kan vara berättigad att förlänga betalningstiden på ditt lån med förbehåll för vårt avtal och dina personliga omständigheter. Som ansvarsfull långivare tillåter Risicum Capital AB dig att förlänga betalningstiden högst en gång. För att kunna förlänga betalningstiden på ditt lån måste du kontakta oss. Tänk på att det tillkommer en avgift på 100 kr + låneräntan för den förlängda tiden.

Innan inkasso

  • Du kommer att få en påminnelsefaktura där du har 10 dagar på dig att betala tillbaka den kvarliggande summan. Ett lån måste alltid betalas tillbaka.

Om du trots påminnelse och efter kontaktförsök inte kan betala tillbaka lånet i tid eller som överenskommet, kommer vi att behålla rätten att ta ärendet vidare till inkasso.

Då ett lån har överlämnats till inkasso

  • Du kommer att få ett kravbrev från Arvato Finance.
  • På kravbrevet har du kontaktuppgifter till Arvato, ifall du har frågor angående förfarandet bör du i första hand kontakta dem.
  • Det är möjligt att avtala om en avbetalningsplan med Arvato.
  • Om ditt lån har överlämnats till inkasso innan den 20 Januari 2015, sköts ärendet av Intrum Justitia. Kontaktuppgifter hittar du på kravbrevet. 

Mer information om att låna ansvarsfullt hittar du här. Samtliga kontaktuppgifter hittar du på vår hemsida under kundtjänst.