Kontokredit - Ett flexibelt sätt att låna pengar

pil
Snabb ansökan
Fyll i på bara 3 minuter.
godkänd
Tryggt och säkert
Ansök med mobilt bankID.
Plånbok
Pengar direkt
Utbetalning samma dag, även på helger.

 

Vad är en kontokredit?

En kontokredit är ett konto med en förutbestämd kreditgräns upp till 50 000 kr. Krediten kan sedan nyttjas när som helst och du kan ta ut så mycket pengar som du behöver upp till gränsbeloppet, förutsatt att du uppfyller villkoren. Du väljer själv om du vill utnyttja hela krediten eller delar av den. Om inte hela krediten är nyttjad finns resterande tillgänglig för uttag vid ett senare tillfälle.

Det är vi som i egenskap av långivare bestämmer vilken kreditgräns som ska gälla. Du får sedan tillgång till en kredit upp till denna gräns förutsatt att du uppfyller villkoren för kontokrediten. Dessa inkluderar bland annat att du behöver sköta betalningarna.

Fördelar med kontokrediter

Den främsta fördelen med att använda sig av en kontokredit som denna flexibilitet erbjuder. Det är ett flexibelt sätt att låna pengar snabbt och att betala tillbaka krediten. Kontokrediten kan komma väl till hands om du till exempel har tänkt renovera din bostad. Detta då du i ett sådant fall förmodligen inte behöver en större summa pengar på ett bräde. Med hjälp av denna typ av kredit kan du istället få tillgång till pengar under en längre tid. De pengar som du lånar via din kontokredit kan du använda för att betala för ditten och datten i takt med att renoveringen fortskrider. Denna flexibilitet kan innebära att räntan blir lägre än om du skulle ta ett större banklån på en gång.

En annan fördel med en kontokredit är att du kan återbetala pengarna och senare låna dem ännu en gång. Detta gör att du alltid kan få loss pengar till plötsliga utgifter som du inte vill betala för med ditt kreditkort eller finansiera på annat sätt. Så länge du inte nyttjar hela din kredit kommer du nämligen att ha ett utrymme kvar att ta av vid behov.

Så fungerar en kontokredit

En kontokredit är istället ett lån som inte betalas ut som en klumpsumma. Här erbjuds du istället en kredit som du kan nyttja efter behov. Räntan på denna är ofta rörlig och varierar utifrån utifrån finansmarknadens utveckling samt hur stor del av krediten du väljer att nyttja.

Då du beviljas en kontokredit på 200 000 kronor behöver du inte betala ränta på hela beloppet, såvida du inte utnyttjar denna summa till fullo. Du kan istället välja att initialt nyttja 50 000 kronor av krediten, och senare ytterligare en summa lite senare etc. Så länge du har ett tillgängligt kreditutrymme att “ta av” kan du disponera detta på det sätt som du själv önskar.