Kreditlån - En konsumentkredit där du själv reglerar dina utbetalningar

Ett kreditlån passar dig som behöver låna pengar men inte vet exakt hur mycket du kommer att behöva. Se kreditlånet som en buffert. Använd det du behöver nu och reservera resten till ett annat tillfälle.

Flexibel återbetalning
Varje månad betalar du 10 % eller minst 500 kr i avbetalning.
Lägre ränta än vid snabblån
Med kreditlån är det billigare att låna än vid traditionella snabblån.
Plånbok
Reglera själv dina utbetalningar
Du väljer själv när och hur mycket du vill ha ut från ditt lån.

Vanliga frågor och svar om kreditlån

  • Hur fungerar kreditlån?
    Ett kreditlån är ett lån som fungerar som en kredit. Du betalar endast för det uttagna beloppet och inte det oanvända kapitalet. Detta betyder att om du lånar 10 000 kr på kredit men bara använder 4000 kr av dessa så betalar du endast för de 4000 kr.
  • Vem kan ansöka om ett kreditlån?
    Alla personer som är mellan 20 - 70 år och permanent bosatta i Sverige som har kredit- och rättshandlingsförmåga kan bli beviljad ett Kreditlån.
  • När betalas pengarna ut?
    Lånesumman betalar vi till ditt konto mån-fre 7–21, lör 9–17, sön 11–17. Om du är kund hos Nordea eller Handelsbanken syns pengarna direkt på ditt konto, även på helgdagar. Om du har en annan bank och din ansökan blivit godkänd så betalas pengarna ut nästa bankdag.

Spargris

Låna ansvarsfullt

Tänk på att inte låna mer pengar än vad du kan betala åter. Kontakta oss om du vet att du inte kommer att kunna betala tillbaka ditt lån i tid, vi gör vårt bästa för att hjälpa dig hitta en passande lösning. Missar du en återbetalning kan ditt ärende gå vidare till inkasso. Läs mer om att låna ansvarsfullt. Räkna på vad lånet kostar dig innan du tecknar - så att du vet hur mycket du behöver betala varje månad om du delar upp återbetalningen. Använd vår lånekalkylator för att räkna på lånet.
Låna med mobilen eller surfplattan

Vår Kundtjänst

Har du frågor om kreditlån finns vår vänliga kundtjänst tillgänglig.
Telefon: 08-124 519 87
Telefontid: mån–fre 7–21, lör 9–17, sön 11–17
E-post: kundtjanst@risicum.se

Vad kostar kreditlånet?

Vi har tydligt specificerade räntor och aldrig några dolda avgifter.

Lån Ränta Totalt att återbetala Nominell ränta Effektiv ränta

Vad är ett kreditlån?

Ett kreditlån liknar ett kreditkort men du behöver inget kort. Istället kan du logga in på Onlinetjänsten och ta del av den lånade summan. Välj den summa som du vill använda och låt resten vara kvar tills nästa gång du vill låna pengar. Återbetalningen kan du dela upp per månad om du inte vill betala allt i en summa. Du väljer din egen förfallodag, antingen den 15:e varje månad eller den sista dagen i varje månad.

Så här gör du för att reglera dina utbetalningar.

Låna ansvarfullt