Kreditlån låneinfo

Lånet där du själv reglerar dina utbetalningar.

Ett kreditlån passar dig som behöver låna pengar men inte vet exakt hur mycket du kommer att behöva. Hos oss kan du låna pengar och endast betala för den summan du använder. Den summan du inte använder reserveras till den dagen du behöver dem.

Kreditlån i korthet innebär:

  • Flexibel återbetalning.
  • Lägre ränta än vid snabblån
  • Inga dolda avgifter
  • Reglera själv dina utbetalningar.

Hur fungerar ett kreditlån?

Ordet kreditlån används ofta när man talar om mindre konsumtionslån som är avsedda för större inköp eller när du behöver extra pengar till oförutsedda utgifter. Tar du ett kreditlån hos Risicum betalar du endast för det uttagna beloppet och inte det oanvända kapitalet. Detta betyder att om du lånar 10 000 kr på kredit men bara använder 4000 kr av dessa så betalar du endast för de 4000 kr. De resterande 6000 kr är reserverade åt dig utan extra kostnad till dess att du behöver använda dem. Varje månad betalar du 10 % eller minst 500 kr i avbetalning på den summan som du använt.  

Ett kreditlån är att föredra när du behöver låna en större summa pengar för du kan dela upp återbetalningen under en längre period och du undviker höga månadskostnader. Behöver du låna en mindre summa som du kan återbetala inom en snar framtid kan ett snabblån vara ett alternativ.

Kreditlån vs Kreditkort

Med ett kreditkort är du beviljad en kredit av din bank och använder du ditt kreditkort får du en månad senare en faktura som ska betalas. Du kan betala av hela skulden på en gång eller dela upp den i mindre delar. Delar du upp betalningen, betalar du ränta på den kredit du utnyttjar.

Ett kreditlån liknar ett kreditkort men du behöver inget kort. Istället kan du logga in på Onlinetjänsten och ta del av den lånade summan. Välj den summa som du vill använda och låt resten vara kvar tills nästa gång du vill låna pengar. Återbetalningen kan du dela upp per månad om du inte vill betala allt i en summa.

Fler fördelar med kreditlån

  • Du väljer din egen förfallodag, antingen den 15:e varje månad eller den sista dagen i varje månad. 
  • Varje månad betalar du 10 % eller minst 500 kr i avbetalning.
  • Se ditt kreditlån som en buffert. Använd det du behöver nu och reservera resten till ett annat tillfälle. 
  • Pengarna direkt till ditt konto.

Revolverande kredit. Effektiv årsränta 117,21%. Exempel: 1000 kr, 90 dagar, ränta 110 kr, avgifter 0 kr, totalt 1110 kr