Privatlån

Vad är ett privatlån?

Vad du använder ett privatlån till är helt upp till dig själv. Kanske drömmer du om att rusta upp i hemmet? När du tar ett privatlån hos Risicum får du snabbt tillgång till dina pengar. Oavsett vad du vill använda dina pengar till så kan ett privatlån vara ett sätt att snabbt och enkelt finansiera dina utgifter. Utforska Risicums erbjudanden för att hitta det bästa alternativet för just dig.

 

Privatlån med betalningsanmärkning

För att kunna bli beviljad ett lån hos Risicum krävs det att du ska ha fyllt minst 18 år, att du är folkbokförd i Sverige, att du kan identifiera dig enligt någon av de tillhandahållna sätten, till exempel Bank-ID, samt att du inte har några betalningsanmärkningar hos Kronofogden.

Har du en betalningsanmärkning kan det innebära att du blir nekad ett lån, eller får svårt att köpa saker på avbetalning. Vanligtvis finns en betalningsanmärkning kvar i tre år. Precis som andra långivare gör Risicum en kreditprövning i samband med din ansökan om privatlån, för att få ett helhetsintryck av din ekonomiska situation.

 

Jämför privatlån

Innan du tar ett privatlån så är det alltid en bra idé att jämföra vilka erbjudanden som finns tillgängliga, för att hitta det alternativ som bäst passar just dina behov och förutsättningar. 

 

Ränta på privatlån

När du tar ett lån måste du betala ränta på de lånade pengarna. Hur mycket du får betala i ränta beror dels på hur stort belopp du lånar, samt hur lång återbetalningstid du väljer. Läs mer om hur du, steg för steg, går tillväga för att låna pengar här.