Snabblån – svar direkt på din låneansökan

Letar du efter ett snabblån? Hos Risicum kan du enkelt och tryggt att ansöka om ett flexibelt kreditlån upp till 50 000 kronor. Kreditlånet är ett förmånligare och smartare sätt att låna än ett traditionellt snabblån. Dessutom är räntan lägre. Du ansöker här på vår webbsidan och får svar på din låneansökan direkt! Låneprocessen är smidig och vi behandlar ansökningar löpande, även på helgen. Kreditlånet är ett bra alternativ om du behöver tillgång till extra pengar under en längre tid eller vill låna en större summa. Läs mer om vårt kreditlån här.

pil
Gratis ansökan
Fyll i på bara 3 minuter.
godkänd
Beslut direkt
Svar på din låneansökan på bara några minuter.
Plånbok
Pengar på kontot
Utbetalning samma dag, även helg.

Snabblån - Frågor och svar 


Spargris

Låna ansvarsfullt

Tänk på att inte låna mer pengar än vad du kan betala tillbaka. Kontakta oss om du vet att du inte kommer att kunna betala tillbaka ditt lån i tid, vi gör vårt bästa för att hjälpa dig hitta en passande lösning. Missar du en återbetalning kan ditt ärende gå vidare till inkasso. Läs mer om att låna ansvarsfullt.
Låna med mobilen eller surfplattan

Vår Kundtjänst

Har du frågor om snabblån finns vår vänliga kundtjänst till för dig alla dagar i veckan.
Telefon: 08-124 519 87
Telefontid: mån–fre 7–21, lör 9–17, sön 11–17
E-post: kundtjanst@risicum.se

Vad kostar lånet?

Vi har tydligt specificerade räntor på våra snabblån och aldrig några dolda avgifter.

Lån Låntid Ränta Totalt att återbetala Nominell ränta Effektiv ränta

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån online är ett lån med kort löptid och ett ganska lågt lånebelopp, vanligtvis 1 000 till 20 000 kronor. Låneformen kommer ursprungligen från USA där de marknadsförs under namnet pay-day loans.  Snabblånen lanserades i Sverige 2006 och blev snabbt populära då kraven var lägre än på de traditionella privatlån som erbjöds av bankerna och andra etablerade långivare. Snabblånen gjorde det också möjligt att låna en mindre summa pengar under en kortare tid. Ett typiskt snabblån har en återbetalningstid på tid 61 och 90 dagar och en förhållandevis hög ränta jämfört med vanliga privatlån och lån där det finns en säkerhet.

Billigare än ett snabblån

Vi på Risicum erbjöd tidigare snabblån men har nu valt att satsa på vårt kreditlån som är en förmånligare låneform för dig som kund. Kreditlånet är en mer flexibel låneform än snabblån och räntan är dessutom lägre. Med vårt kreditlån beviljas du en kredit från 25 00 kronor till 50 000 kronor. Du kan sedan disponera pengarna precis som du vill. En stor fördel med kreditlånet är att du enbart betalar ränta på de pengar du gjort av till skillnad från ett snabblån där du betalar ränta för hela beloppet.

Snabbare än ett snabblån

När du väljer att ta ut pengar från en redan beviljad kredit sker utbetalningen direkt. Du får pengarna på ditt konto inom kortare tid än du skulle fått om du sökt ett snabblån eftersom kreditprövningen gjordes redan när du tecknade krediten. Du har alltid tillgång till krediten och pengar inom räckhåll så länge du har kreditutrymme kvar. 

Lägre ränta än motsvarande snabblån

Söker du vårt kreditlån och beviljas en kreditgräns på 50 000 men bara plockar ut 3 000 kronor betalar du endast ränta på de 3 000. På sätt blir ett kreditlån billigare än ett typiskt snabblån. När du tar ett kreditlån hos oss på Risicum får du ett lån som är tryggt och säkert. Vi ger alltid tydliga och raka besked om när ditt lån betalas ut samt hur återbetalning av lånet sker och vad det kostar.

Krav för Risicums snabblån

För att låna hos Risicum ska du vara minst 20 år och folkbokförd i Sverige sedan minst två år tillbaka. Du får inte några betalningsanmärkningar och ska klara vår kreditprövning. 

Låna ansvarsfullt