Smslån mellan 500 - 12 000 kr

 • 30 dagar
 • 60 dagar
 • 90 dagar
Lånesumma:
Lånetid:
Åldersgräns:
Betala tillbaka:
Månadsbetalning:
Effektiv ränta:
Nominell ränta:
Delbetalningar:
Ansök nu
Delbetalningar:
Nominell ränta:

Som återkommande kund kan du nu låna upp till 12 000 kr

Som återkommande kund är det nu möjligt att låna upp till 12 000 kronor med en återbetalningstid upp till 90 dagar. Som återkommande kund räknas privatpersoner som betalat tillbaka åtminstone ett lån hos Risicum Capital AB. Detta innebär lån tagna hos Risicum, OKMoney eller Lånbutiken. För att kunna ansöka om ett lån på över 2000 kronor måste du också ha fyllt 20 år och ha en sund betalningshistorik. Risicum Capital beviljar inte lån åt personer med betalningsanmärkning hos kronofogden.

Varför låna pengar hos Risicum

Ett internetlån från Risicum är både tryggt och säkert. När du ansöker om ett smslån hos oss behandlas din ansökan direkt under våra öppettider: vardagar mellan 7-21 samt lördagar mellan 9-17. Godkänns din ansökan betalas lånet ut mellan 6-22 alla dagar i veckan. Vi på Risicum har redan förmedlat smslån till tiotusentals personer i Sverige.

Problem med återbetalning av lån?

När du lånar pengar måste du betala tillbaka. Kontakta oss om du vet om att du inte kommer att kunna betala tillbaka ditt lån i tid. Om du kontaktar oss i tid lovar vi att göra vårt bästa för att hjälpa dig hitta en passande lösning. Missar du en återbetalning av ditt lån hos oss kan ditt ärende gå vidare till inkasso. Läs mer om vårt inkassoförfarande.

Smslån & låna pengar från Risicum

Vi på Risicum erbjuder smslån mellan 500 – 12 000 kr. Som ny kund ger vi dig möjligheten att låna upp till 2000 kr räntefritt med 0 kr ränta och inga dolda avgifter. Du ansöker gratis om ett räntefritt smslån i vårt ansökningsformulär ovan.
Ett smslån är ett lån som passar dig som får en oförutsedd kostnad och samtidigt vet att du kommer få in pengar för att betala tillbaka lånet. Du kan fritt välja återbetalningstid mellan 30 och 90 dagar på lån upp till 10 000 kr. Detta passar speciellt dig som har en oförutsedd utgift och vet att du kan betala tillbaka ett större lån på upp till 10 000 kronor inom en kortare tid. När du tar ett smslån från oss på Risicum får du ett lån som är tryggt, säkert och med tydliga och raka besked om när ditt lån betalas ut. Vår utbetalning av lån sker alla dagar mellan klockan 6-22, oftast samma dag som du fått lånebeskedet.

Som återkommande kund hos oss kan du även låna direkt med mobilen (sms-lån). Låna endast pengar om du vet att du kan betala tillbaka lånet.

Vad det innebär att låna från Risicum:

 • gratis ansökan
 • inga dolda avgifter
 • säker ansökan med BankID eller E-legitimation
 • lån upp till 12000 kr i 3 månader
 • ansökning behandlas vardagar 7-21 & lördagar 9-17
 • utbetalning av lån alla dagar mellan klockan 6-22
 • återbetalning mellan 30-90 dagar
 • möjlighet till flexibel avbetalning

Genom tydliga villkor och raka besked har Risicums Internet- och smslån fått ett gott rykte på marknaden och många av våra låntagare rekommenderar oss som långivare. Det är självklart något vi på Risicum är mycket stolta över. Vi arbetar ständigt för att skapa långsiktiga relationer med våra kunder. Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst med dina frågor. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Ansök om ett lån

Så här ansöker du om lån

 1. Välj en lånesumma mellan 500 och 12 000 kr och lånetid 30, 60 eller 90 dagar beroende på vilket lånebelopp du väljer
 2. Identifiera dig med hjälp av:
  - E-legitimation (Bank-ID, Nordea e-leg eller Telia e-leg)
  - PIN-kod (enbart återkommande kunder)
  - Ditt mobilabonnemang (kräver utskickande av SMS)
  - Nordea personkonto (kontonumret är samma som personnumret)
 3. När du gjort en komplett ansökan får du ditt preliminära lånebeslut.
 4. Du behöver även skapa en PIN-kod som en ny kund.
 5. När din identifiering är avklarad kontrolleras det att uppgifterna du angivit är korrekta innan ditt lån betalas ut.

Ansök om ett lån

Varför beviljas jag inte ett lån

Om du av någon anledning inte skulle beviljas lån vid ett tillfälle så ta gärna kontakt med oss så förklarar vi varför. För oss på Risicum är det viktigt att hålla en nära kontakt med dig som kund. Om du till exempel behöver lite längre återbetalningstid på ditt internet- eller smslån så tveka inte att ta kontakt med oss. Det går nästan alltid att lösa.

Exempelinformation enligt 7 § 2 st konsumentkreditlagen:
Låna 5000 kr i 30 dagar. Avgifter 200 kr, räntekostnad 500 kr, kreditränta (bunden) 120,00 %, effektiv ränta 392,43%, sammanlagt belopp att återbetala 5700 kr.

Internetlån och sms-lån utan säkerhet.

Risicum erbjuder dig förmånliga och flexibla lån utan säkerhet med upp till 3 månaders återbetalningstid. Du kan ansöka om ett litet lån direkt på vår hemsida (internetlån) eller som återkommande kund med mobilen via sms (sms-lån).

Risicum har marknadens mångsidigaste urval av sms-lån och du kan låna mellan 500 och 12 000 kr utan säkerhet och får ett preliminärt lånebeslut direkt. Lån upp till 2000 kr kan beviljas en person som är 18 år gammal, varit folkbokförd i Sverige i minst 2 år tillbaka och inte har en betalningsanmärkning hos kronofogden. För lån över 2000 kr krävs minst 20 års ålder. Risicum gör också en kreditupplysning.

Lån beviljas alla dagar kl. 6 – 22, men vi tar emot låneansökningar 24h i dygnet alla dagar i veckan.