bg8jpg

Om Risicum - Våra kredittjänster och lån

Risicum Capital AB

Risicum Capital AB grundades år 2005 och har sedan starten i januari 2008 förmedlat lån till svenska kunder. Vi är ett privatägt svenskt aktiebolag med kontor i Stockholm och i Åbo i Finland. Vår affärsidé är att erbjuda smidiga och säkra finansiella tjänster till personer som av en eller annan anledning inte har möjlighet att låna hos traditionella låneinstitut.

Privatlån till rimligt pris

Hos Risicum kan du som kund få ett enkelt och tryggt lån utan säkerhet till rimligt pris. För oss står kundvänlighet och öppenhet i fokus. Vi strävar efter att ge våra kunder lån med så bra villkor som möjligt och rimliga krav.

Risicum erbjuder ett privatlån som ger dig möjlighet att låna upp till 150.000 utan säkerhet. Räntan för lånet är individuell och lånet innebär inga aviavgifter ifall du väljer att betala med autogiro.

Ett privatlån passar dig som behöver ett extra tillskott i kassan - kanske planerar du en renovering, ett större inköp till hemmet eller behöver kapital för att köpa en ny bil. Med lån utan säkerhet är du fri att använda pengarna till vad du vill!

Vi har möjlighet att bevilja och betala ut lån under helgen. Vår filosofi är det ska vara enkelt att ta lån. Uppstår ett akut behov av pengar under helgen, ska man inte behöva vänta tills måndag för att lösa det. Vi beviljar lån även under kvällstid.

Lägre ränta till ett fast pris

Räntan på vårt privatlån är betydligt lägre än på traditionella snabblån. Du kan välja en återbetalningstid på från 3 till 10 år beroende på hur stort belopp du vill låna.

Trygga lån

Vårt mål är att erbjuda ett bra och tryggt privatlån på den svenska marknaden. Hos oss står alltid kundens behov i fokus. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra våra ansökningsprocesser, hålla personlig och finansiell information säker och erbjuda den hjälp våra kunder behöver.

Vi står självklart under tillsyn av Finansinspektionen och följer Konsumentverkets riktlinjer för god kreditgivningssed. Alla kunder som söker ett lån hos Risicum genomgår en grundlig kreditprövning och granskas manuellt innan ett lån beviljas. Vi använder liksom många andra långivare på marknaden oss av Upplysningscentralen (UC) när vi gör våra kreditbedömningar.

Ärlighet och transparens

Vi strävar efter att vara så öppna med våra lånevillkor som möjligt så att kunden ska kunna fatta ett väl avvägt beslut och inte riskera att ta onödiga finansiella risker, t.ex. genom att ta ett lån de inte kan betala tillbaka. Vi redovisar därför alltid kostnaderna för våra lån på ett tydligt sätt och vår kunniga kundtjänst är alltid beredda att svara på frågor - även under helger.

SKEF

Vi är medlemmar i branschföreningen SKEF, Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening. Föreningen verkar för en sund och seriös kreditmarknad med tydliga regler och villkor. SKEF arbetar också för att skapa trygghet för kunder som vill ta lån och har bland annat tagit fram en uppsättning gemensamma etiska regler för konsumentkreditverksamhet.

Låna ansvarsfullt

Vi på Risicum är måna om att agera ansvarsfullt i alla lägen och beviljar inte lån till kunder som enligt vår bedömning saknar förmåga att återbetala lånet. Vi beviljar inte heller lån till personer som har betalningsanmärkningar, saknar inkomst eller har andra typer av ekonomiska problem sedan tidigare.

Personuppgifter

Vi respekterar och värnar om din personliga integritet. För oss är det av största vikt att du som kund känner dig trygg när vi handhar dina personuppgifter. Vi behandlar alltid våra kunders personliga och finansiella information på ett säkert och varsamt sätt. Självklart följer vi gällande lagstiftning för behandling av personlig information.