bg8jpg

Om Risicum - Våra kredittjänster och lån

Risicum Capital AB

Risicum Capital AB grundades år 2005 och har sedan starten i januari 2008 förmedlat lån till svenska kunder. Vi är ett privatägt svenskt aktiebolag med kontor i Stockholm och i Åbo i Finland. Vår affärsidé är att erbjuda smidiga och säkra finansiella tjänster till personer som av en eller annan anledning inte har möjlighet att låna hos traditionella låneinstitut.

Flexibla lån till rimliga priser

Hos Risicum kan du som kund ta ett flexibelt och tryggt lån utan säkerhet till rimliga priser. För oss står kundvänlighet och öppenhet i fokus. Vi strävar efter att ge våra kunder lån med så bra villkor som möjligt och rimliga krav.

Vi har också möjlighet att bevilja och betala ut lån under helgen. Vår filosofi är det ska vara enkelt att ta ett litet lån. Uppstår ett akut behov av pengar under helgen, ska man inte behöva vänta tills måndag för att lösa det.

Risicums kreditlån - flexibel återbetalning och låg ränta

Risicum erbjuder idag en konsumentkredit - ett flexibelt kreditlån upp till 50 000 kronor. Vi har valt att renodla vår verksamhet och kan i gengäld ge våra kunder en riktig kvalitetsprodukt som både är flexibel och anpassad för våra kunders önskemål och förutsättningar. Risicums kreditlån är en smidig lösning för dig som behöver en kredit under en begränsad tid. Kreditlånet fungerar precis som ett kreditkort, fast utan plastkortet. Du väljer själv när du vill låna och hur mycket pengar du vill ta ut från din beviljade kredit. Dessutom betalar du endast ränta för den använda krediten och inte på hela beloppet som vid ett smslån. Om du t.ex. lånar 20 000 kronor men bara spenderar 8 000 betalar du endast ränta på 8 000 kronor.

Kreditlånet är en bra lösning om du har många utgifter under en period men inte vet exakt vad de kommer landa på. Till exempel om du måste lämna in bilen på verkstad efter en skada eller får plötslig tandvärk och behöver besöka tandläkaren. 

Det går att bra ansöka om kreditlånet via mobilens webbläsare eller här på vår webbplats. I de flesta fall kan vi ge våra kunder svar på om deras lån beviljats direkt och vi har inte sällan möjlighet att betala ut pengarna redan samma dag.

Lägre ränta - betala tillbaka i din takt

Räntan på vårt kreditlån är betydligt lägre än på traditionella snabblån som smslån. Med kreditlånet får du även möjlighet att själv välja återbetalningstakt. Det enda vi kräver är att du betalar tillbaka 10 % eller minst 1 000 kronor varje månad.

Trygga lån

Vårt mål är att erbjuda de bästa och tryggaste privatlånen på marknaden. Hos oss står alltid kundens behov i fokus. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra våra ansökningsprocesser, hålla personlig och finansiell information säker och erbjuda den hjälp våra kunder behöver.

Vi står självklart under tillsyn av Finansinspektionen och följer Konsumentverkets riktlinjer för god kreditgivningssed. Alla kunder som söker ett lån hos Risicum genomgår en grundlig kreditprövning och granskas manuellt innan ett lån beviljas. Vi använder till skillnad från många konkurrenter inte Upplysningscentralen för våra kreditprövningar, då många kunder ser möjligheten att ta ett lån utan UC som en stor fördel.

Ärlighet och transparens

Vi strävar efter vara så öppna med våra lånevillkor som möjligt så att kunden ska kunna fatta ett väl avvägt beslut och inte riskera att ta onödiga finansiella risker, t.ex genom att ta ett lån de inte kan tillbaka. Vi redovisar därför alltid kostnaderna för våra lån på ett tydligt sätt och vår kunniga kundtjänst är alltid beredda att svara på frågor - även under helger.

SKEF

Vi är medlemmar i branschföreningen SKEF, Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening. Föreningen verkar för en sund och seriös kreditmarknad med tydliga regler och villkor. SKEF arbetar också för att skapa trygghet för kunder som vill ta snabblån och har bland annat tagit fram en uppsättning gemensamma etiska regler för konsumentkreditverksamhet.

Låna ansvarsfullt

Vi på Risicum är måna om att agera ansvarsfullt i alla lägen och beviljar inte lån till kunder som enligt vår bedömning saknar förmåga att återbetala lånet. Vi beviljar inte heller lån till personer som har betalningsanmärkningar, saknar inkomst eller har andra typer av ekonomiska problem sedan tidigare.

Personuppgifter

Vi respekterar och värnar om din personliga integritet. För oss är det av största vikt att du som kund känner dig trygg när vi handhar dina personuppgifter. Vi behandlar alltid våra kunders personliga och finansiella information på ett säkert och varsamt sätt. Självklart följer vi gällande lagstiftning för behandling av personlig information.


Kundtjänst

Om du tycker att vi kan förbättra våra produkter, vår webbplats eller har övriga önskemål är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst - ring 08-1245 1987 eller skriv till kundtjanst@risicum.se

Passa även på att besöka vårt svenska systerbolag www.lånbutiken.se eller www.laina.fi och www.risicum.fi om du bor i Finland och behöver ett lån.

Risicums kundtjänst har öppet:

Måndag-fredag 08.00-20.00

Lördag 09.00-17.00

Söndag 11:00-17:00.

Låneansökningar utbetalas:

Måndag-fredag klockan 08.00-20.00, lördag 09:00-17:00 och söndag 11:00-17:00.

Vi tar emot ansökningar 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan. Ansökningar som kommit in utanför våra öppettider bearbetas i ankomstordning mån-fre mellan 08.00-20.00, lördagar 09.00-17.00 samt söndagar 11:00-17:00.