Låna pengar direkt på kontot

pil
Snabb ansökan
Fyll i på bara 3 minuter.
godkänd
Tryggt och säkert
Ansök med mobilt bankID.
Plånbok
Pengar direkt
Utbetalning samma dag, även på helger.

 

Risicums kreditlån är mer än bara ett lån. Vi erbjuder dig en enkel och smidig väg till extra betalningsmöjligheter när du behöver det. Kanske har du råkat ut för en oförutsedd utgift som behöver betalas, en självrisk på försäkringen eller en ny diskmaskin? Oavsett så hjälper Risicum dig att lösa tillfälliga ekonomiska problem.

Lån utan UC - Snabbval


Risicums kreditlån - För dig som vill låna pengar direkt på kontot

För dig som vill låna pengar direkt på kontot finns det flera fördelar med att ta en onlinekredit istället för ett smslån med en fast löptid:
 • Du väljer själv avbetalningstakt månad till månad.
 • Du kan ta ut pengar upp till din beviljade kreditgräns när du behöver dem.
 • Bra att ha som buffert vid oförutsedda utgifter.
 • Du betalar endast ränta på de pengarna du plockar ut.
 • Pengarna direkt på kontot

Detta sammantaget gör Risicums kreditlån till ett billigare och mer flexibelt alternativ än traditionella snabblån. Det kan vara lite frestande att betala tillbaka så lite som möjligt varje månad, vilket kan göra lånet dyrt. Tänk på att desto snabbare du betalar tillbaka desto billigare blir lånet. 

Att låna pengar snabbt med Risicums kreditlån är väldigt enkelt och tar bara ett par minuter:

 • Klicka på “Ansök här
 • Ange hur mycket du vill låna
 • Svara på några frågor om din ekonomi
 • Signera med BankID
 • Besked direkt - Pengarna på kontot inom 30 minuter*
  *Beroende på vilken bank du har.

Ansök här!

Snabbt och tillgängligt

Det är viktigt för oss att du får tillgång till ditt lånade belopp snabbt. I och med detta har vi tagit fram ett lån för som är anpassat för dig som behöver låna pengar direkt på kontot, till exempel om krisen slår till och du behöver snabb åtkomst till extra pengar direkt på ditt konto.

Det är även viktigt för oss att vara tillgängliga för dig som kund vid såväl planerade inköp som vid oförutsägbara händelser, vilket gör att vi erbjuder enkel, snabb och vänlig betjäning alla veckans dagar via både telefon och e-post.

Med Risicums kreditlån kan du låna pengar snabbt med utbetalning samma dag, även under kvällar och helger. Vi har direktutbetalning under kundtjänst öppettider alla dagar i veckan, med undantag för vissa röda dagar.

Låna pengar direkt - Pengarna på kontot samma dag

Ansök via din mobil eller dator och ha pengarna på kontot redan samma dag. Om du har personkonto hos samma bank som vi använder oss av, dvs Nordea eller Handelsbanken, betalas pengarna ut direkt efter att din ansökan godkänts.

 • Välj hur mycket du vill låna
 • Få besked direkt om du godkänns som låntagare
 • Personkonto hos Nordea eller Handelsbanken?
  • Pengarna betalas ut direkt, på ditt konto inom 30 minuter
 • Personkonto hos Swedbank, SEB, Danske Bank eller övriga banker? Här behöver vi lite mer tid för att genomföra överföringen, men du har ändå pengarna på ditt konto:
  • samma bankdag om du ansöker före 13.00
  • kommande bankdag om du ansöker efter 13.00

Alla lån kräver manuell handpåläggning och ditt lån behandlas direkt när det kommer in, under kundtjänst öppettider, mån - fredag 08 - 21, lör 09 - 17, sön 11 - 17.

Låna pengar snabbt utan UC

Risicums kreditlån är ett väldigt bra alternativ om du är i behov av att låna pengar direkt på kontot:

 • Vårt lån har dessutom lägre ränta än de flesta traditionella smslån
 • Du behöver ingen säkerhet
 • Vi frågar inte vad du ska använda pengarna till
 • Vi tar ingen UC

Du behöver inte oroa dig för att det ska bli svårt att ta framtida lån på grund av för många kreditupplysningar i bagaget, i och med att vi inte tar vår kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Vi tar istället vår kreditupplysning hos Biznode Kredit AB vilket gör att du slipper en notering hos UC. Din kreditvärdighet riskerar därmed inte att försämras när du vill låna pengar snabbt utan UC via Risicums.

Att tänka på - För att få dina pengar snabbt

Det finns några saker som är avgörande för hur snabbt du kan få ditt lån utbetalt. Även om du vill låna pengar med besked direkt rekommenderar vi dig att inte ha för bråttom, utan att istället ta dig tid att läsa igenom vad som gäller innan du ansöker. Se till att du är införstådd med hur du kan låna pengar snabbt med BankID.

Använder vi samma bank som dig? Utbetalning inom 30 minuter

Beroende på vilken bank du använder tar det olika lång tid för oss att föra över pengarna till ditt konto. Om du har bråttom och vill ha pengarna direkt är det mest fördelaktigt för dig om du har personkonto hos Nordea eller Handelsbanken. Då kan du ha pengarna på ditt konto inom 30 minuter.

Detta beror på att vi då kan göra en direkt överföring till ditt konto, på liknande sätt som du för över pengar mellan dina egna konton hos din bank. Därmed är det snabbaste sättet att låna pengar direkt till ditt konto att ansöka med ett bankkonto från Nordea eller Handelsbanken, givet att du har ett bankkonto där såklart.

Om du använder en annan bank? Utbetalning samma eller kommande bankdag

Dock är det ju sällan som man har så bråttom att pengarna måste betalas ut inom 30 minuter. Om du har personkonto hos till exempel SEB, Swedbank eller Danske Bank kan du fortfarande få dina pengar utbetalda samma dag, om du gör din ansökan före 13.00. Detta tack vare våra generösa handläggningstider, där vår kundtjänst tar tag i ditt låneärende så snart du gjort din ansökan.

Till exempel: Du har SEB och ansöker om lån 12.30 på fredagen, då har du pengarna samma dag. Om du ansöker 13.30 har du pengarna på ditt konto kommande bankdag, det vill säga på måndagen (till skillnad mot om du har Nordea eller Handelsbanken, då pengarna betalas ut direkt, oavsett dag på veckan).

Så oavsett vilken dag i veckan du ansöker och oavsett vilken bank du använder, har du pengarna på ditt konto senast kommande bankdag. Vilket som regel är betydligt snabbare än vad många av de större bankerna kan erbjuda.

Inkomster och utgifter i åtanke

Vi tar dina inkomster och utgifter i åtanke när vi gör vår bedömning, som är generösare jämfört med till exempel om du ska ta ett privatlån. Vår policy är att kunna hjälpa så många som möjligt att ta ett lån som de klarar att betala tillbaka. Men samtidigt så ställer vi även krav på dig som långivare, för att säkerställa att du har möjlighet att betala pengarna.

För att låna pengar hos Risicum ska du:

 • vara minst 20 år
 • varit folkbokförd i Sverige i mins 2 år
 • inte ha några betalningsanmärkningar

Du kan inte heller låna pengar snabbt utan inkomst hos Risicum.

Det går så snabbt och enkelt att låna pengar idag, vilket gör det viktigt att du tänker dig för innan du lånar så att du är helt säker på att du kan betala tillbaka. Du bör inte låna pengar av oss för att betala tillbaka på ett annat lån, eller överhuvudtaget låna pengar snabbt utan en genomtänkt anledning.

Vad kostar det?

Baksidan med att få låna pengar direkt på dagen är att dessa lån kostar mer än ett vanligt privatlån. Det är priset du får betala om du vill låna pengar snabbt och enkelt, utan UC och säkerhet. Risicums kreditlån behöver dock inte bli så dyrt om du lånar ett mindre belopp under en kortare period.

Så betalar du tillbaka

Vi har tydligt specificerade räntor på våra lån och lägger aldrig på några dolda avgifter. I tabellen på den här sidan ser du vad det kostar och hur lång tid det tar att återbetala ditt lån om du betalar av minimibeloppet på 1 000 kr i månaden. Samtliga kostnader är inklusive uppläggningsavgift på 390 kronor (engångskostnad) samt kontoavgift på 49 kronor/månad.

När du lånar pengar av oss betalar du endast ränta på din utnyttjade kredit och väljer själv hur mycket du vill delbetala. Vårt enda krav är att du betalar tillbaka minst 1 000 kr i månaden eller 10 % av det utnyttjade beloppet. Avbetalning görs på faktura som skickas ut via e-post eller vanlig post.

Låna pengar snabbt med BankID

När du ansöker om vårt kreditlån verifierar du din identitet med BankID, om du inte redan har det kan du enkelt skaffa via din internetbank. När du signerat din ansökan med BankID görs en automatisk kreditbedömning och du får svar direkt på skärmen om du blir godkänd eller inte. Svaret är dock bara preliminärt och din ansökan skickas därefter till vår kundtjänst som återkommer med ditt slutgiltiga svar inom ca 30 minuter. I vissa fall kan du behöva lämna kompletterande uppgifter till din ansökan, någon från kundtjänst ringer då upp dig.

När behöver du snabba pengar?

Att låna pengar snabbt kan vara ett bra alternativ i vissa situationer för att lösa en tillfällig ekonomisk knipa. Men vi råder dig att verkligen tänka efter både en och två gånger så att du inte tar ett lån av fel anledningar som du sedan inte kan betala tillbaka, vilket i sin tur kan sätta dig i en jobbig ekonomisk sits. Detta vill du undvika till varje pris.

Se även till att räkna på ränta innan du låna pengarna så att du vet exakt hur mycket du kommer att behöva betala varje månad. Med vår lånekalkylator kan du se hur mycket du behöver betala varje månad.