Låna pengar - Direkt på kontot vid beviljande

pil
Snabb ansökan
Fyll i på bara 3 minuter.
godkänd
Tryggt och säkert
Ansök med mobilt bankID.
Plånbok
Utbetalning vid beviljande
Utbetalning samma dag, även på helger.

 

Risicums privatlån är mer än bara ett lån. Vi erbjuder dig en enkel och smidig väg till extra betalningsmöjligheter när du behöver det. Kanske har du råkat ut för en oförutsedd utgift som behöver betalas, en självrisk på försäkringen eller behövt köpa en ny diskmaskin? Oavsett vad så hjälper Risicum dig att lösa tillfälliga ekonomiska utmaningar.

Låna pengar direkt - Snabbval


Risicums privatlån - För dig som vill låna pengar

För dig som vill låna pengar direkt på kontot måste du bli beviljad Risicums privatlån. Vi erbjuder: 
 • Lån mellan 20.000 - 100.000 kr utan säkerhet
 • 0 kr i aviavgift
 • Effektiv årsränta: 46,49%
 • 390 kr i uppläggningsavgift
 • Pengarna direkt på kontot när du blivit beviljad och lånet utbetalat.
 • Bra att ha som buffert vid oförutsedda utgifter

Lägsta månadsbelopp: 1000 kr (amortering inkl. ränta och avgifter). Kontoavgift: 49 kr/månad. Uppläggningsavgift: 390 kr. Årsränta: 35% (2,92% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 40 000 kr i 37 månader. Totalt att återbetala 61 106,78 kr (ifall kunden betalar minimibeloppet varje månad). Effektiv årsränta: 46,49%

Detta sammantaget gör Risicums privatlån till ett billigare alternativ än exempelvis ett snabblån. Det kan vara lite frestande att betala tillbaka så lite som möjligt varje månad, vilket kan göra lånet dyrt. Tänk på att desto snabbare du betalar tillbaka desto billigare blir lånet. 

Att låna pengar av Risicum är enkelt och tar bara ett par minuter:

 • Klicka på “Ansök här
 • Ange hur mycket du vill låna
 • Gå igenom ansökningsprocessen
 • Signera med BankID
 • Besked direkt - Pengarna på kontot inom 30 minuter*
  *Beroende på vilken bank du har.

Ansök här!

Snabbt och tillgängligt

Det är viktigt för oss att du får tillgång till ditt lånade belopp snabbt. I och med detta har vi tagit fram ett lån för som är anpassat för dig som behöver låna och få pengar utbetalade direkt vid beviljande. Direkt vid beviljande skickar Risicum pengarna till ditt bankkonto. När du tar ett privatlån är pengarna aldrig öronmärkta till ett visst inköp utan du är fri att använda pengarna till vad du vill. 

För oss är det viktigt att vara tillgängliga för dig som kund vid såväl planerade inköp som vid oförutsägbara händelser. Vi erbjuder enkel, snabb och vänlig betjäning alla veckans dagar via både telefon och e-post.

Med Risicums privatlån kan du låna pengar snabbt med utbetalning samma dag, även under kvällar och helger. Vi har direktutbetalning under kundtjänst öppettider med undantag för vissa röda dagar.

Låna pengar direkt - Pengarna på kontot samma dag vid beviljande

Ansök via din mobil eller dator och ha pengarna på kontot redan samma dag vid beviljande. Om du har personkonto hos samma bank som vi använder oss av, dvs Nordea eller Handelsbanken, betalas pengarna ut direkt efter att din ansökan godkänts.

 • Välj hur mycket du vill låna
 • Få besked direkt om du godkänns som låntagare
 • Personkonto hos Nordea eller Handelsbanken?
  • Pengarna betalas ut direkt, på ditt konto inom 30 minuter
 • Personkonto hos Swedbank, SEB, Danske Bank eller övriga banker? Här behöver vi lite mer tid för att genomföra överföringen, men du har ändå pengarna på ditt konto:
  • samma bankdag om du ansöker före 13.00
  • kommande bankdag om du ansöker efter 13.00

Låna pengar & få pengar samma dag. Alla lån kräver manuell handpåläggning och ditt lån behandlas direkt när det kommer in, under kundtjänst öppettider, mån - fredag 08 - 20, lör 09 - 17, sön 11 - 17.

Direkt utbetalning till 

 • Nordea
 • Handelsbanken

Lån med utbetalning samma dag till 

 • Swedbank 
 • Danske bank
 • SEB

Att tänka på - för att få dina pengar snabbt

Det finns några saker som är avgörande för hur snabbt du kan få ditt lån utbetalt. Även om du vill låna pengar med besked direkt rekommenderar vi dig att inte ha för bråttom, utan att istället ta dig tid att läsa igenom vad som gäller innan du ansöker. Se till att du är införstådd med hur du kan låna pengar snabbt med BankID.

Använder vi samma bank som dig? Utbetalning inom 30 minuter

Beroende på vilken bank du använder tar det olika lång tid för oss att föra över pengarna till ditt konto. Om du har bråttom och vill ha pengarna direkt är det mest fördelaktigt för dig om du har personkonto hos Nordea eller Handelsbanken. Då kan du ha pengarna på ditt konto inom 30 minuter.

Detta beror på att vi då kan göra en direkt överföring till ditt konto, på liknande sätt som du för över pengar mellan dina egna konton hos din bank. Därmed är det snabbaste sättet att låna pengar direkt till ditt konto att ansöka med ett bankkonto från Nordea eller Handelsbanken, givet att du har ett bankkonto där såklart.

Om du använder en annan bank? Utbetalning samma eller kommande bankdag

Dock är det ju sällan som man har så bråttom att pengarna måste betalas ut inom 30 minuter. Om du har personkonto hos till exempel SEB, Swedbank eller Danske Bank kan du fortfarande få dina pengar utbetalda samma dag, om du gör din ansökan före 13.00. Detta tack vare våra generösa handläggningstider, där vår kundtjänst tar tag i ditt låneärende så snart du gjort din ansökan.

Till exempel: Du har SEB och ansöker om lån 12.30 på fredagen, då har du pengarna samma dag. Om du ansöker 13.30 har du pengarna på ditt konto kommande bankdag, det vill säga på måndagen (till skillnad mot om du har Nordea eller Handelsbanken, då pengarna betalas ut direkt, oavsett dag på veckan).

Så oavsett vilken dag i veckan du ansöker och oavsett vilken bank du använder, har du pengarna på ditt konto senast kommande bankdag. Vilket som regel är betydligt snabbare än vad många av de större bankerna kan erbjuda.

Inkomster och utgifter i åtanke

Vår policy är att kunna hjälpa så många som möjligt att ta ett lån som de klarar att betala tillbaka. Samtidigt ställer vi även krav på dig som låntagare, för att säkerställa att du har möjlighet att betala pengarna.

För att låna pengar hos Risicum behöver du uppfylla följande krav:

- vara minst 20 år

- varit folkbokförd i Sverige i minst 2 år

- inte ha några betalningsanmärkningar

- kunna identifiera dig med bankID.

Det är så enkelt att låna pengar idag vilket gör det viktigt för dig att tänka efter innan du lånar så att du är helt säker på att du kan betala tillbaka. Använd gärna vår kalkylator för att räkna på lånet.

Vad kostar lånet?

Vi erbjuder en fast ränta på 25,95% och vi tar inte ut några extra avgifter i form av uppläggningskostnad eller aviavgift. Alla våra kostnader står tydligt specificerade på vår hemsida. Se också till att läsa igenom lånevillkoren i samband med din ansökan. I vår kalkylator kan du själv testa vad din månadskostnad blir vid olika lånebelopp och återbetalningstid.

Så betalar du tillbaka

Avbetalning görs på faktura som skickas ut via e-post eller vanlig post.