header-kredit_3jpg

Konsumentkredit - Låna upp till 50 000

Snabbval

Ansök här!

Risicum Capital AB har sedan 2008 förmedlat lån till svenska kunder. Vi erbjuder en smidig och säker konsumentkredit till dig som av en eller annan anledning inte har möjlighet att låna hos traditionella låneinstitut.
Vad är då en konsumentkredit kanske du funderar över?
Det är helt enkelt ett lån som omfattas av konsumentkreditlagen men som inte kräver säkerhet. Det innebär inte att lånet kan beviljas till vem som helst, precis som hos alla andra långivare behöver du genomgå en kreditprövning. Vad det innebär kan du läsa mer om längre ned på den här sidan.

Risicums konsumentkredit består av ett flexibelt kreditlån upp till 50 000 kronor. Vi har valt att renodla vår verksamhet genom att fokusera på en typ av lån, och kan i gengäld ge dig som kund en riktig kvalitetsprodukt. Risicums kreditlån är en smidig lösning för dig som behöver en flexibel kredit under en begränsad tid.

Låna till vad du vill med Risicums konsumentkredit

 • Tryggt och säkert - Risicum Capital AB är en etablerad aktör och har funnits på den svenska marknaden sedan 2008. Vi är en av Sveriges största långivare inom konsumentkrediter.
 • Pengar på kontot inom 30 min - Ansök och få svar på din ansökan direkt.
 • Utbetalning alla dagar i veckan - Även på helger.
 • Beviljad kredit från 25 000 upp till 50 000 kronor.
 • Flexibel återbetalning

Hur fungerar Risicums konsumentkredit?

Risicum konsumentkredit fungerar ungefär som ett kreditkort, med skillnaden att du hanterar din kredit via vår webbsida och betalar tillbaka i din egen takt. Du behöver ingen säkerhet för att låna och återbetalning sker löpande.

Med Risicums konsumentkredit får du lite mer ekonomiskt manöverutrymme i vardagen helt enkelt, en buffert att falla tillbaka på om du har oväntade utgifter under en period. Tänk dock på att alltid låna med eftertanke, så att du vet att du har råd att betala tillbaka.

Vad kostar det?

Att ansöka är alltid gratis, månadskostnaden varierar beroende på hur stor kredit du väljer att utnyttja. Vårt enda krav är att du betalar tillbaka minst 1 000 kronor i månaden eller 10% av det utnyttjade beloppet. Du behöver dock aldrig betala av mer än 2500 kronor per månad, oavsett hur mycket du lånat. Tänk dock på att desto snabbare du betalar tillbaka desto lägre ränta betalar du.

Räntan på Risicums konsumentkredit är lägre jämfört med de flesta traditionella smslån. Självklart betalar du endast ränta på de pengar du gjort av med, inte på hela det beviljade kreditbeloppet. Om du beviljat en kredit på 50 000 och tar ut 2 000 kronor betalar du alltså bara ränta på 2 000, därav kreditkortsliknelsen.

Du kan ansöka om en konsumentkredit från 25 000 upp till 50 000 kr. I och med att det är en kredit kan du plocka ut den summa som du önskar lite då och då, baserat på dina behov. Detta, tillsammans med att räntan är lägre jämfört med många traditionella SMS-lån, gör konsumentkrediter till ett mer förmånligt sätt att låna pengar.

Vi har tydligt specificerade räntor på våra lån, vilket du kan läsa mer om i vår lånekalylator, och lägger aldrig på några dolda avgifter. Uppläggningsavgift på 390 kronor (engångskostnad) samt fakturaavgift på 49 kronor/månad tillkommer utöver räntan.

Ansök här!

Ansvarsfull kreditgivning - Utan UC

Din personliga kreditgräns avgörs efter en kreditprövning. I vår kreditprövning tar vi, precis som alla andra långivare, en kreditupplysning innan vi beviljar din kredit. En kreditupplysning hos Risicum påverkar, till skillnad från UC, inte din kreditvärdighet negativt.

Detta beror på att vi inte använder oss av Upplysningscentralen (UC) när vi tar en kreditupplysning, vi använder oss istället av Bisnode. Din förfrågan registreras därmed inte hos Upplysningscentralen och din kreditvärdighet påverkas därför inte i samma utsträckning.

När din konsumentkredit är beviljad kan du använda krediten som du vill och du har alltid tillgång till pengar så länge du har kreditutrymme kvar. Plocka ut en mindre summa och betala tillbaka nästa månad eller ta ut en större summa och betala av under längre tid.

Den initiala kreditupplysningen sker per automatik i samband med din ansökan, där ett datasystem bland annat ser på:

 • Din ålder
 • Lån och skulder sedan tidigare
 • Betalningsanmärkningar
 • Återbetalningsförmåga
 • Deklarerad inkomst
 • Bostadssituation

Utifrån dessa uppgifter får du ett preliminärt besked direkt om du blivit nekad eller preliminärt godkänd. Om din ansökan blivit preliminärt godkänd bearbetas den av vår kundtjänst direkt när den kommer in och om din låneansökan blir beviljad kan du kan ha pengarna på kontot inom 30 minuter.

Vad är en konsumentkredit?

En konsumentkredit är enkelt uttryckt ett personligt lån för konsumtion av mindre varaktigt slag, där du inte behöver någon säkerhet eller pant, ett så kallat Blancolån eller “lån utan säkerhet”. Att jämföra med till exempel bostadslån där du som regel behöver sätta bostaden som pant för lånet.

Detta gäller alltså inte konsumentkrediter, vilka ofta är på mindre summor och ska betalas tillbaka på kortare tid, jämfört med lån som kräver en säkerhet. Bostadslån omfattas dessutom av en annan lagstiftning än vanliga konsumentkrediter.

Låneformen utmärks också av att räntan generellt är högre än vad den är på lån där säkerhet finns. Anledningen är enkel, långivaren måste helt enkelt ta ut i och med risken att förlora pengar om låntagaren av en eller annan anledning inte skulle ha möjlighet att betala tillbaka sitt lån.

Till skillnad från bolån, billån och andra liknande låneformer bestämmer låntagaren själv vad konsumentkrediten ska användas till. Det kan handla om köp av varor, resor, betalning av tidigare skulder. Många använder löpande konsumentkrediter som Risicums kreditlån som en buffert eller ekonomisk livlina att falla tillbaka på när utgifterna är många.

Konsumentkrediter - Vanliga typer

I juridiska termer är en konsumentkredit ett typ av lån som ges till privatpersoner, av en långivare som har tillstånd att bedriva utlåning enligt konsumentkreditlagen. Alla lån utan säkerhet som till exempel snabblån, sms-lån och lån som tas i samband med köp av varor på avbetalning räknas som konsumentkrediter.

Det finns alltså många olika former av konsumentkrediter som skiljer sig åt sinsemellan. Samtidigt förekommer ett stort antal namn på dessa krediter, inte minst i långivarnas marknadsföring. Ibland används ett flertal olika begrepp för att beskriva samma lånetyp. Privatlån och blancolån är till exempel andra namn för samma sak.

Det faktum att det finns så många namn gör att många blandar ihop de olika låneformerna, som egentligen är konsumentkrediter allihop. Några av de vanligast förekommande begreppen för krediter är snabblån, kreditlån, sms-lån, blancolån, privatlån och mikrolån.

Att tänka på innan du ansöker

Tänk på att olika konsumentkrediter kan skilja sig åt kraftigt. Ett smslån eller snabblån är oftast på en mindre summa jämfört med löpande konsumentkrediter som Risicums kreditlån. Vanligtvis ligger lånebeloppet på ett traditionellt snabblån på 1000 till 15 000 kronor. Sms-lånen har också hög ränta och ska betalas tillbaka relativt snabbt. Inte sällan inom en till två månader.

Konsumentkrediter av den typ Risicum erbjuder är som regel billigare, mer flexibla och löper under längre tid. Samtidigt kan villkor och kostnader för en viss typ av konsumentkredit också variera rejält mellan olika långivare även om det rent tekniskt är precis samma typ av lån. Av den anledningen är det därför klokt att jämföra olika långivare innan du söker en konsumentkredit.

Konsumentkreditlagen

En konsumentkredit är alltså ett lån som ges till en konsument av en långivare som har tillstånd att bedriva utlåning enligt konsumentkreditlagen. Konsumentkrediter regleras av konsumentkreditlagen samt även via föreskrifter och regler hos Finansinspektionen och Konsumentverket.

Även lagen “åtgärder mot penningtvätt” och “Personuppgiftslagen” reglerar konsumentkrediter. För att överhuvudtaget få lämna krediter till konsumenter krävs även tillstånd från Finansinspektionen. Det är alltså ett omfattande regelverk för kreditgivarna att förhålla sig till, vilket är bra då det ökar skyddet för konsumenterna gentemot långivarna.

Sammanfattningsvis

 • En konsumentkredit är ett lån som omfattas av konsumentkreditlagen men som inte kräver någon säkerhet.
 • För att få ta en konsumentkredit måste du genomgå en kreditprövning.
 • Risicums beviljar konsumentkrediter på 25 000 - 50 000kr.
 • Du bestämmer själv vad du vill använda din kredit till, till skillnad från andra låneformer såsom bolån, billån etc.
 • Räntan på konsumentkrediter är som regel lägre jämfört med traditionella sms-lån.
 • Du betalar endast ränta på de pengar du plockar ut, inte på hela ditt beviljade kreditbelopp.
 • Kreditgivarna har ett omfattande regelverk att förhålla sig till, vilket hjälper till att öka skyddet för dig som låntagare.
 • Tänk på att alltid låna med eftertanke, så att du vet att du har råd att betala tillbaka.