SMSlån direkt på kontot - Alla dagar i veckan

pil
Snabb ansökan
Fyll i på bara 3 minuter.
godkänd
Tryggt och säkert
Ansök med mobilt bankID.
Plånbok
Pengar direkt
Utbetalning samma dag, även på helger.

 

Ett smart smslån - Risicums lån är mer än bara ett smslån. Vi erbjuder dig en flexibel och smidig kredit med löpande återbetalningstid och frihet att själv hur mycket pengar du vill utnyttja - precis som ett kreditkort fast utan plasten. Vårt kreditlån är lika snabbt som ett smslån men samtidigt mer förmånligt. Kanske har du råkat ut för en oförutsedd utgift som behöver betalas, en självrisk på försäkringen eller en ny diskmaskin? Oavsett så hjälper Risicum dig att lösa dina tillfälliga ekonomiska problem.


Vanliga frågor och svar om Sms-lån


Spargris

Låna ansvarsfullt

Tänk på att inte ta ett smslån på ett högre belopp än vad du kan betala tillbaka. Kontakta oss om du vet att du inte kommer att kunna betala tillbaka ditt smslån i tid, vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa dig hitta en passande lösning. Missar du en återbetalning kan ditt ärende gå vidare till inkasso. Läs mer om att låna ansvarsfullt.
Låna med mobilen

Vår Kundtjänst

Har du frågor om sms-lån? Kundtjänst hjälper dig gärna, alla dagar i veckan:
Telefon: 08-124 519 87
Telefontid: mån–fre 8–20, lör 9–17, sön 11–17
E-post: kundtjanst@risicum.se

Livet är fullt av överraskningar. Alla kan behöva en extra slant ibland då utgifterna är många eller oväntat stora. I sådana lägen kan ett mindre smslån vara ett välkommet tillskott. Vi på Risicum erbjuder lån just för just sådana tillfällen. Vårt smslån är modern konsumentkredit med flexibel återbetalning och mycket frihet. Du väljer själv hur mycket av krediten du vill utnyttja och betalar sedan tillbaka i din egen takt. Du kan ut allt på en gång, lite åt gången eller så sparar du krediten som buffert för de tillfällen den verkligen behövs. Självklart betalar du bara ränta för de pengar du gjort av med.

Smslån utan säkerhet

När du lånar hos Risicum behöver du ingen säkerhet. Det betyder att du inte behöver sätta något värdefullt du äger i pant för att låna som vid bo- och billån där bostaden eller bilen utgör säkerhet för lånet. Vårt upplägg innebär att fler har möjlighet att ta vårt. Och precis så tycker vi att det ska bara. Det ska vara enkelt att låna.

Ett tryggt och säkert smslån

För oss är din trygghet a och o. Risicum är ett etablerat företag som varit verksamma på den svenska marknaden och erbjudit snabblån utan UC sedan 2007. Vi är godkända av och står under Finansinspektionens tillsyn. Tack vare modern teknik har lika bra säkerhet som bankerna och ser till att din integritet och personuppgifter är säkra i alla lägen. Självfallet lämnar vi aldrig ut information om dig till andra. Du kan alltid känna dig trygg när du söker ett lån hos oss.

Ekonomisk frihet i med och motgångar

Vi ger dig chansen att ta tillvara på möjligheter som livet bjuder på men också att lösa tillfälliga ekonomiska motgångar och svårigheter. Se lånet som en tillgång, en försäkring eller buffert att falla tillbaka på om räkningarna hopar sig och spargrisen ekar tomt. Hos oss har du alltid möjligheten att själv bestämma hur mycket du vill ta ut och när du vill göra det. På så sätt får du ett smslån som är anpassat för dig och dina ekonomiska villkor.

Hur mycket får jag låna?

När du söker lånet kan välja lån på belopp mellan 3 000 kr och 50 000 kronor. Din personliga kreditgräns bestäms efter kreditprövning. Vi behandlar din ansökan mellan kl. 8–20 på vardagar, 9–17 på lördagar och 11–17 på söndagar. Detta gör oss till ett låneföretag med mycket hög tillgänglighet, vilket gör att du som konsument får hjälp när du verkligen behöver det. 

Olika former av smslån

Det finns flera olika typer av lån som man kan ansöka om men vilken är bäst för just dig och vad det är för skillnad på dem. Det är lätt att bli förvirrad över alla de olika lån som det faktiskt finns.

De vanligaste namnen på snabba lån på mindre belopp är internetlån är snabblån, smslån och kreditlån. Två andra benämningar på dem här typen av lån är meddelandelån och mobillån som även de fungerar på samma sätt som sms lån och snabblån. De är två kortsiktiga lån med lägre krediter som man kan ansöka om via sms eller internet. När man ska ansöka  om ett internetlån behöver man inte kontakta sin vanliga bank utan lånet tas med ett låneföretag som oss på Risicum. Att ta ett smslån eller meddelandelån kan vara ett bra sätt att komma i fas om pengarna tillfälligt tagit slut. 

Varför finns det så många olika typer av lån?

Det finns väldigt många olika typer av lån därför att låneföretagen vill kunna tillgodose det lånebehov som finns. Ett snabblån eller meddelandelån är ett lån där du, precis som det låter, snabbt kan låna en mindre summa pengar utan säkerhet. Ett privatlån däremot är ett lån där du kan låna pengar under en längre period men också utan säkerhet. 

Vad ska man tänka på innan?

Gör lite efterforskningar innan du ansöker om ett lån så att du vet vilken typ av lån du tar och vilka regler som du godkänner. Genom att läsa på och förstå reglerna i det finstilta kan du känna dig säker på att du har lånat pengar av en seriös aktör. En återbetalning av kortsiktiga lån så som smslån, meddelandelån och snabblån görs ofta inom 30 dagar men vi på Risicum erbjuder i stället ett löpande lån med flexibel återbetalningstid. 

Vad är ett smslån?

Ett smslån är en typ av konsumentkredit, närmare bestämt ett blancolån, där låntagaren kan låna en mindre summa pengar oftast under en kortare period. Sådana lån kallas också för snabblån, mikrolån, minilån eller kreditlån. I smslånens barndom var det vanligt att ansökningsprocessen sköttes via sms, något som har blivit allt ovanligare. De flesta smslån hanteras helt och hållet online, varför begreppet SMS-lån egentligen är något missvisande. Låneformen kännetecknas av att låntagaren snabbt kan få det lånade beloppet, att kredittiden är relativt kort samt att det rör sig om en högre lånekostnad i form av räntor och uppläggningsavgifter.  Vanligtvis brukar lånebeloppet på smslån vara mellan ett par tusen och cirka femtusen kronor. Lånetiden rör sig ofta omkring ett par månader.

Sedan den 1 juli 2014 regleras dessa lån genom Lagen (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter. Det innebär att företagen som erbjuder dessa lån måste ha effektiva åtgärder mot finansiering av terrorism och penningtvätt.  Långivaren måste också uppfylla sundhetskraven. Kontrollen av smslåneföretagen sker genom Konsumentverket och Finansinspektionen. 

Ett modernt smslån

Att ta ett smslån med löpande återbetalning som Risicums kredit är ett enkelt, smidigt och snabbt sätt få tillgång till pengar med kort varsel. Du får tillgång till en kredit och kan göra uttag när det passar dig, så länge du har kreditutrymme kvar. Till skillnad från den äldre typen av smslån betalar du bara ränta på den delen av krediten du utnyttjat. Om du beviljas vårt maximala kreditbelopp men bara plockar ut 3 000 kronor betalar du alltså bara ränta på 3000 kronor. Du behöver alltså inte lösa ut hela beloppet på en gång. Med vårt moderna smslån har du alltid tillgång till pengar och kan plocka ut precis så mycket du behöver när du vill. Använd lånet som ett vanligt privatlån eller behåll krediten som en livlina för oförutsedda utgifter.

Är det inte riskabelt? 

Smslånen har fått mycket uppmärksamhet i media och en del menar att det är ett väldigt oförmånligt lån som kan leda till att folk drar på sig större skulder än de klarar av att hantera. Detta är delvis sant. Ett smslån har högre ränta än ett traditionellt privatlån. Anledningen till detta är enkel. Lånen löper över betydligt kortare tid och det skulle helt enkelt inte vara lönsamt eller ens möjligt för oss och våra branschkolleger att ge erbjuda smslån med samma ränta som exempelvis ett bolån.

Det är sant att räntan är högre på smslån än vad den är på vanliga lån. I gengäld kan du låna mindre summor med ett smslån, det är lättare att bli godkänd (fler kan låna) och du får dina pengar utbetalda snabbare. Oftast samma dag. Skickar du in din ansökan till oss under kundtjänstens öppettider har du pengarna på ditt konto inom 30 minuter. Så snabbt går det inte hos bankerna. Men man ska naturligtvis inte glömma att ett smslån är en högkostnadskredit. Därför rekommenderar vi att du noga tänker igenom saken innan du söker ett smslån. Läs gärna våra text om att låna ansvarsfullt innan du bestämmer dig.

Effektiv ränta

När du tittar på kostnaden för ett lån dyker ofta två olika begrepp för ränta upp. Nominell ränta och effektiv ränta. Den nominella ränta är räntan vi som låntagare tar ut på lånet, den räknas på årsbasis och anges i procent av lånebeloppet. Utöver räntan tillkommer mindre avgifter på lånet som uppläggningsavgift, vissa långivare tar också ut aviavgifter i samband med delbetalning.

Den effektiva räntan för ett smslån beräknas genom att lägga ihop de här avgifterna med den nominella räntan. Den effektiva ränta anges på årsbasis och är alltså den totala kostnaden för lånet.

Smslån har generellt en högre effektiva ränta och därmed kostnad än traditionella lån inklusive privatlån. Det är därför lätt att få intrycket att ett snabblån är mycket dyrare än vad det egentligen är. Eftersom flesta generellt betalar av smslån betydligt snabbare än ett traditionellt lån som ofta löper över flera år blir den effektiva räntan lätt missvisande. Om du betalar tillbaka de lånade pengar på någon eller några månader behöver kostnaden inte bli så hög som den effektiva räntan antyder.