Så ansöker du om sms-lån

Sms-lån är det klassiska namnet som i folkmun används för mindre krediter som du oftast kan ta online. Risicums sms-lån är mer än bara ett lån. Vi erbjuder dig en enkel och smidig väg till extra betalningsmöjligheter när du behöver det. Kanske har du råkat ut för en oförutsedd utgift som behöver betalas, en självrisk på försäkringen eller en ny diskmaskin? Oavsett så hjälper Risicum dig att lösa tillfälliga ekonomiska problem.

När du ansöker om ett lån hos oss på Risicum går processen smidigt. Din ansökan är gratis och du får svar på din ansökan redan inom ett par minuter.

Lånebelopp och återbetalningstider

Du kan välja lån på belopp mellan 1 000 kr och 12 000 kr med valfri återbetalningstid, dock längst i tre månader. Vi behandlar din ansökan mellan kl. 7-21 på vardagar och mellan 9-17 på lördagar och söndagar 11-17. Detta gör oss till ett låneföretag med mycket hög tillgänglighet, vilket gör att du som konsument får hjälp när du verkligen behöver det.

Fördelar med sms-lån från Risicum

 • Du lånar tryggt och säkert.
 • Du vet alltid exakt hur mycket du ska betala tillbaka.
 • Snabba behandling av låneansökningar.
 • Vi har en vänlig och effektiv kundtjänst.

När du tar ett smslån från Risicum kan du vara säker på att vi inte har några dolda avgifter eller dyra ansökningsavgifter. Du kan också vara helt säker på att våra ansökningsprocesser håller den säkerhet som konsumenter idag bör kräva på en långivare. Vi använder oss bland annat identifiering via inloggning till din bank för att säkerställa din säkerhet på internet.

Så här lånar du:

 • Välj belopp 1 000-12 000 kr, samt lånetid 61 eller 90 dagar.
 • Identifiera dig med hjälp av Bank-ID, E-legitimation, PIN-kod eller ditt telefonnummer. Vi kontrollerar sedan dina kontaktuppgifter
 • Läs i lugn och ro igenom lånevillkoren.
 • Skapa din unika PIN-kod.
 • Nu är lånet preliminärt godkänt.
 • Låneansökningar bearbetas och utbetalas vardagar 7-21 , lördagar 9-17 samt söndagar 11-17.
 • Vi skickar ett sms till dig när utbetalning är gjord!

Minimum återbetalningstid 61 dagar, maximum 90 dagar. Effektiv årsränta 2264,6%. Exempel: 1000kr, 61 dagar, ränta 77,23 kr, avgift 400 kr, totalt 1477,31 kr

Vårt ansvar

Vi tycker det är viktigt att ta ansvar som långivare. Därför beviljar vi endast lån till personer som gjort en låneansökan, är minst 18 år gammal, är folkbokförd i Sverige och inte har några aktuella betalningsanmärkningar. Vi gör våra kreditupplysningar genom Bisnode Kredit AB.

Återbetalning av ditt sms-lån

När det är dags att betala tillbaka ditt lån hittar du alltid förfallodatumet på fakturan som du fått i samband med att lånet utbetalades. Har du av någon anledning problem med återbetalning av lånet kan du kontakta oss för att eventuellt komma överens om flyttad förfallodag.