Helglån - privat med utbetalning på helgen

Behöver du låna pengar med helgutbetalning? Med vårt privatlån kan du få pengarna utbetalda på både lördagar och söndagar. Vi betalar ut pengar alla dagar i veckan (med undantag för vissa röda dagar), privatlån med helgutbetalning helt enkelt!

 • Utbetalning 7 dagar i veckan under kundtjänstens öppettider.
 • Privatlån både lördag och söndag - ansök om 20 000 - 100 000 kronor utan säkerhet
 • Svar på din ansökan inom några få minuter

Låna pengar med utbetalning på helgen - Snabbval

Förutsättningar för Risicums helglån

Du ansöker när du vill från din mobil eller dator, vår snabba och säkra process gör att du kan ha pengarna på kontot redan samma dag. Det är alltså fullt möjligt att ta ett helglån och få pengarna utbetalda samma dag, även fast det är lördag eller söndag.

Så snabbt har du pengarna vid lån på helgen

Så fort en ansökan är godkänd görs utbetalningen. Pengar finns på ditt konto inom 30 minuter under kundtjänstens öppettider, lördagar 9 - 17 och söndagar 11 - 17. Det kan också vara bra att veta att handläggningen av ditt lån hanteras av oss på Risicum, men när du blivit godkänd och lånet är redo att utbetalas, görs det via din bank. 

 • Om du har konto hos Nordea eller Handelsbanken får du dina pengar direkt, även på helgen. Du kan få ditt lån överfört direkt utan dröjsmål via direkt banköverföring.
 • Till alla andra banker, som till exempel vid Swedbank, kommer pengar på kontot nästa bankdag om din ansökan görs innan 13.00. Om din ansökan görs efter 13.00 har du pengarna kommande bankdag.
 • Om du har ett konto hos till exempel Swedbank, SEB eller Danske Bank kan vi alltså inte göra någon helgutbetalning för ditt privatlån varken lördag eller söndag, utan du måste vänta till nästa bankdag, då utbetalning sker senast kl 13.00.

Till exempel: Du har Swedbank och ansöker om lån 12.30 på fredagen, då har du pengarna samma dag. Om du ansöker 13.30 har du pengarna på ditt konto kommande bankdag, det vill säga på måndagen. Till skillnad mot om du har Nordea eller Handelsbanken, då pengarna utbetalas direkt, oavsett dag på veckan. Vår kundtjänst behandlar ansökningar så fort de kommer in och om kundtjänsten är stängd behandlas ansökningarna i tur och ordning dagen efter när vår kundtjänst öppnar. Vi svarar gärna på frågor även på helger och du når oss via telefon 08 - 124 519 87 eller e-post: kundtjanst@risicum.se

Så fungerar det praktiskt på helgen - steg för steg

Det enda du behöver göra är att välja hur mycket du vill låna, ange dina kontaktuppgifter och svara på ett par frågor om din ekonomi. Att ansöka om ett lån på helgen tar mindre än tre minuter:

 1. Ansök om helglån direkt på vår hemsida via din dator, mobil eller surfplatta.
 2. En kreditbedömning görs i samband med din ansökan och du får direkt besked om du blivit nekad eller preliminärt godkänd.
 3. Alla preliminärt godkända ansökningar bearbetas så snart de kommer in.
 4. Beslut tas inom några minuter huruvida du godkänns som låntagare.
 5. Pengarna betalas ut direkt efter att din ansökan godkänts, om du har Handelsbanken eller Nordea. Övriga banker betalas ut samma bankdag, om du ansöker före 13.00.

Bra att veta: Alla lån kräver manuell påläggning och Risicums kundtjänst måste vara öppet för att lånet ska kunna handläggas, godkännas och betalas ut.

Lån med utbetalning på helgen - Utan fördröjning

Alla företag är inte lika snabba på att betala ut det lånade beloppet och i vissa fall kanske det inte spelar någon roll att du får vänta ett par dagar. Men när du behöver pengarna direkt, oavsett om det är morgon, kväll, helg eller vardag, då är Risicums lån ett bra alternativ. För att i största möjliga mån säkerställa att du får dina pengar finns det några saker som kan vara bra att tänka på om du vill ta ett privatlån med utbetalning på helgen.

Ansök här!

Hör av dig vid rätt tid

Nöjda kunder som uppskattar våra lån på helgen är viktigt för oss. Därför finns vi tillgängliga för er vid såväl planerade inköp som vid oförutsägbara händelser. Vi strävar efter erbjuda enkel, snabb och vänlig betjäning alla veckans dagar. För oss är det en självklarhet att du även ska kunna kontakta oss om du behöver ett privatlån med helgutbetalning. Vår kundtjänst har därför öppet lördagar 09 - 17 och söndagar 11 - 17 för att bland annat ta emot din ansökan, vid behov hjälpa dig fylla i låneansökan samt även planera din återbetalning. Om det uppstår en situation som gör att du behöver pengarna utanför våra öppettider kan du ansöka via vår hemsida så tar vi tag i din ansökan dagen efter, vid kundtjänst öppnande. Skicka in en fullständig ansökan. En ofullständig ansökan kommer behöva kompletteras. Ta därför gärna en extra titt innan du skickar in dina uppgifter så att alla uppgifter stämmer. Detta möjliggör goda förutsättningar för en snabb behandling och utbetalning av ditt privatlån på helgen.

Frågor och svar angående lån på lördagar och söndagar

Vad krävs för att bli beviljad ett helglån?

För att bli beviljad ett lån hos Risicum behöver du:

 

 • Vara över 20 år gammal
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst två år
 • Lämna in en fullständig och korrekt ifylld ansökan
 • Vara kreditvärdig för det belopp du vill låna
Här kan du läsa våra fullständiga lånevillkor.

Får jag pengarna omgående om ansökan blir beviljad?

Om du har Handelsbanken eller Nordea gör vi en direktöverföring, annars kommer pengarna inom en bankdag.

Behöver jag uppge vad pengarna ska användas till?

Eftersom vårt privatlån är ett så kallat lån utan säkerhet har du ingen skyldighet att uppge vad pengarna ska användas till. 

Fördelar med helglån

Det kan vara svårt att hinna med att sköta sina bankärenden i en annars stressig vardag, samtidigt som det ofta är på helger och kvällar som situationer kan uppstå som kräver utgifter och snabb tillgång till pengar.

Privatlån lördag

Om du vill ta ett lån med helgutbetalning på lördagen hos oss behöver du ha personkonto hos Handelsbanken eller Nordea. Då kan du ha pengarna på ditt konto inom 30 minuter under kundtjänst öppettider, 09.00 - 17.00. Om du har någon av de andra bankerna har du pengarna på ditt konto under måndagen, förutsatt att måndagen är en bankdag (dvs inte en röd dag).

Privatlån söndag 

Söndag, denna vilodag och veckans sista dag, är uppkallad efter den fornnordiska solgudinnan Sol. Även under söndagen finns det möjligheter att få pengarna utbetalda av Risicum. Om du ansöker om ett lån på en söndag kan du, precis som på lördagen, ha pengarna på ditt konto inom 30 minuter om du har personkonto hos Handelsbanken eller Nordea. På söndagar har Risicums kundtjänst öppet 11.00 - 17.00. Slå en signal till vår kundtjänst på 08-1245 1987 om det är något du undrar över kring vårt lån.

Undvik impulslån

Det kan ju finns omständigheter som gör att du handlar mer impulsivt på helger. Vi råder dig därför att tänka igenom både en och två gånger innan du tar ett lån så att du inte gör något förhastat. Fundera också igenom varför du har dåligt med pengar och om du verkligen behöver ta ett lån. Impulsköp är ofta köp man ångrar och det gör inte saken bättre om du tagit ett lån för att finansiera ditt impulsköp. Kom även ihåg att inte låna mer än du kan betala tillbaka.

Ansök här!

Utbetalning övrig tid på dygnet

Ibland kan du behöva låna pengar även på kvällen, så kallade kvällslån. Risicums kundtjänst kan hjälpa dig med handläggning av lån även på kvällstid, vi har öppet till 21.00 alla vardagar.

Om du har bråttom och ansöker på kvällen och även vill ha pengarna utbetalda direkt på kvällen måste du ha personkonto hos Nordea eller Handelsbanken. Då kan du ha pengarna på ditt konto inom 30 minuter, om du har en annan bank får du pengarna utbetalda kommande bankdag, senast 13.00.

Det viktigaste för att du ska kunna ta ett lån hos oss är alltså att du ansöker under kundtjänst öppettider samt att du har personkonto i samma bank som vi använder, om du vill kunna få pengarna utbetalda samma kväll.

Tänk på att det ändå kan vara bra att göra en sen kvällsansökan, efter kundtjänst stängning, om du vill få ditt lån utbetalt så snabbt som möjligt kommande dag. Eftersom alla lån kräver manuell handpåläggning behandlades de i den ordning de kommer in vid kundtjänst öppnande. Risicums kundtjänst måste alltså vara öppet för att lånet ska kunna handläggas, godkännas och betalas ut.

Våra villkor behöver du godkänna i ansökningssteget. Läs igenom dessa för att veta vad som gäller innan du tar ett helglån.