Helglån - SMSlån med utbetalning på helgen

 

Behöver du låna pengar med helgutbetalning? Vid vanliga privatlån, till skillnad från helglån, kan man oftast inte få lånet utbetalt varken på lördagar, söndagar eller sena kvällar. Men hos oss på Risicum kan du låna pengar på kvällstid och under helger, när du ansöker om ett smslån. Vi betalar ut pengar alla dagar i veckan (med undantag för vissa röda dagar), smslån med helgutbetalning helt enkelt!
 • Direkt utbetalning 7 dagar i veckan under kundtjänstens öppettider.
 • Smslån både lördag och söndag - ansök om 3000 - 50 000 kronor
 • Svar på din ansökan inom några få minuter

Låna pengar med utbetalning på helgen - Snabbval

Förutsättningar för Risicums helglån

Du ansöker när du vill från din mobil eller dator, vår snabba och säkra process gör att du kan ha pengarna på kontot redan samma dag. Det är alltså fullt möjligt att ta ett helglån och få pengarna utbetalda samma dag, även fast det är lördag eller söndag.

Så snabbt har du pengarna vid lån på helgen

Pengar finns på ditt konto inom 30 minuter under kundtjänstens öppettider, lördagar 9 - 17 och söndagar 11 - 17. Så fort en ansökan är godkänd görs utbetalningen. Det kan också vara bra att veta att handläggningen av ditt lån hanteras av oss på Risicum, men när du blivit godkänd och lånet är redo att utbetalas, görs det via din bank. 
 • Om du har konto hos Nordea eller Handelsbanken får du dina pengar direkt, även på helgen. Du kan få ditt lån överfört direkt utan dröjsmål via direkt banköverföring.
 • Till alla andra banker, som till exempel vid Swedbank, kommer pengar på kontot nästa bankdag om din ansökan görs innan 13.00. Om din ansökan görs efter 13.00 har du pengarna kommande bankdag.
 • Om du har ett konto hos till exempel Swedbank, SEB eller Danske Bank kan vi alltså inte göra någon helgutbetalning för ditt smslån varken lördag eller söndag, utan du måste vänta till nästa bankdag, då utbetalning sker senast kl 13.00.
Till exempel: Du har Swedbank och ansöker om lån 12.30 på fredagen, då har du pengarna samma dag. Om du ansöker 13.30 har du pengarna på ditt konto kommande bankdag, det vill säga på måndagen. Till skillnad mot om du har Nordea eller Handelsbanken, då pengarna utbetalas direkt, oavsett dag på veckan.  Vår kundtjänst behandlar ansökningar så fort de kommer in och om kundtjänsten är stängd behandlas ansökningarna i tur och ordning dagen efter när vår kundtjänst öppnar. Vi svarar gärna på frågor även på helger och du når oss via telefon 08 - 124 519 87 eller e-post: kundtjanst@risicum.se

Så fungerar det praktiskt på helgen - steg för steg

Det enda du behöver göra är att välja hur mycket du vill låna, lägga till din e-postadress, ange ditt telefonnummer och svara på ett par enkla frågor. Att ansöka om ett lån på helgen tar mindre än tre minuter:
 1. Ansök om helglån direkt på vår hemsida via din dator, mobil eller surfplatta.
 2. En kreditbedömning görs i samband med din ansökan och du får direkt besked om du blivit nekad eller preliminärt godkänd.
 3. Alla preliminärt godkända ansökningar bearbetas så snart de kommer in.
 4. Beslut tas inom några minuter huruvida du godkänns som låntagare.
 5. Pengarna betalas ut direkt efter att din ansökan godkänts, om du har Handelsbanken eller Nordea. Övriga banker betalas ut samma bankdag, om du ansöker före 13.00.
Bra att veta: Alla lån kräver manuell påläggning och Risicums kundtjänst måste vara öppet för att lånet ska kunna handläggas, godkännas och betalas ut.

Smslån med utbetalning på helgen - Utan fördröjning

Alla företag är inte lika snabba på att betala ut det lånade beloppet och i vissa fall kanske det inte spelar någon roll att du får vänta ett par dagar. Men när du behöver pengarna direkt, oavsett om det är morgon, kväll, helg eller vardag, då är Risicums lån ett bra alternativ. För att i största möjliga mån säkerställa att du får dina pengar finns det några saker som kan vara bra att tänka på om du vill ta ett smslån med utbetalning på helgen.

Ansök här!

Hör av dig vid rätt tid

Nöjda kunder som uppskattar våra smslån på helgen är viktigt för oss. Därför finns vi tillgängliga för er vid såväl planerade inköp som vid oförutsägbara händelser. Vi strävar efter erbjuda enkel, snabb och vänlig betjäning alla veckans dagar. För oss är det en självklarhet att du även ska kunna kontakta oss om du behöver ett smslån med helgutbetalning. Vår kundtjänst har därför öppet lördagar 09 - 17 och söndagar 11 - 17 för att bland annat ta emot din ansökan, vid behov hjälpa dig fylla i låneansökan samt även planera din återbetalning. Om det uppstår en situation som gör att du behöver pengarna utanför våra öppettider kan du ansöka via vår hemsida så tar vi tag i din ansökan dagen efter, vid kundtjänst öppnande. Skicka in en fullständig ansökan. Det vet du säkert vid det här laget att en ofullständig ansökan behöver kompletteras. Ta därför gärna en extra titt innan du skickar in dina uppgifter så att alla uppgifter stämmer. Detta möjliggör goda förutsättningar för en snabb behandling och utbetalning av ditt smslån på helgen.

Frågor och svar angående lån på lördagar och söndagar

Vad krävs för att bli beviljad ett helglån?

För att bli beviljad ett lån hos Risicum behöver du:
 • Vara över 20 år gammal
 • Lämna in en fullständig och korrekt ifylld ansöka
 • Vara kreditvärdig för det belopp du vill låna
Här kan du läsa våra fullständiga lånevillkor.

Får jag pengarna omgående om ansökan blir beviljad?

Om du har Handelsbanken eller Nordea gör vi en direktöverföring, annars kommer pengarna inom en bankdag.

Behöver jag uppge vad pengarna ska användas till?

Detta är en av fördelarna med lån utan säkerhet, du behöver inte uppge vad du ska använda pengarna till.

Kan jag ta ett lån utan UC?

På Risicum tar vi, precis som alla andra långivare, en kreditupplysning på dig innan vi beviljar en kredit. En god nyhet är dock att vi inte använder oss av UC, vilket gör att du inte noteras hos Upplysningscentralen och din kreditvärdighet påverkas därmed inte i samma utsträckning.

Upplysningscentralen är ett företag som kontrollerar din kreditvärdighet och det ses ofta som negativt när ett flertal olika företag gjort kreditupplysningar på dig hos UC, när det kommer till att ta lån eller andra krediter.

Fördelar

Helglån med stor tillgänglighet

Det kan vara svårt att hinna med att sköta sina bankärenden i en annars stressig vardag, samtidigt som det ofta är på helger och kvällar som situationer kan uppstå som kräver utgifter och snabb tillgång till pengar.

Smslån lördag

Lördag, denna sköna veckodag som fått sitt namn efter den fornsvenska traditionen att bada, att "löga sig". Om du vill ta ett smslån med helgutbetalning på lördagen hos oss behöver du ha personkonto hos Handelsbanken eller Nordea. Då kan du ha pengarna på ditt konto inom 30 minuter under kundtjänst öppettider, 09.00 - 17.00. Om du har någon av de andra bankerna har du pengarna på ditt konto under måndagen, förutsatt att måndagen är en bankdag, dvs inte en röd dag.

Smslån söndag 

Söndag, denna vilodag är veckans sista dag och är uppkallad efter den fornnordiska solgudinnan Sol. Även under söndagen finns det möjligheter att få pengarna utbetalda av Risicum. Om du ansöker om ett smslån på söndagen kan du, precis som på lördagen, ha pengarna på ditt konto inom 30 minuter om du har personkonto hos Handelsbanken eller Nordea. På söndagar har Risicums kundtjänst öppet 11.00 - 17.00. Slå en signal till vår kundtjänst på 08-1245 1987 om det är något du undrar över kring våra lån. 

Nackdelar

Impulslån

Det kan ju finns omständigheter som göra att riskerna kan öka genom att ta smslån på helger. Vi råder dig därför att tänka igenom både en och två gånger innan du tar ett lån så att du inte gör något förhastat. Fundera också igenom varför du har dåligt med pengar och om du verkligen behöver ta ett smslån. Impulsköp är ofta köp man ångrar och det gör inte saken bättre om du tagit ett lån för att finansiera ditt impulsköp. Och kom ihåg att aldrig låna mer än du kan betala tillbaka.

Hög ränta

I jämförelse med ett större privatlån har smslån betydligt högre ränta. Om du vet med dig att du har utgifter som gör att du kommer att behöva ta flera lån inom en överskådlig framtid är ett smslån med hög ränta inte den bästa vägen att vandra, då råder vi dig att istället fundera över att försöka ta ett privatlån med lägre ränta.

Alternativ till smslån med helgutbetalning

 • Andra alternativ till smslån kan vara att fundera på om du har familj eller vänner du kan låna pengar av med lägre ränta, eller om du kan öka din kontokredit, alternativt ta ett medlemslån.
 • Om du tar ett smslån för att betala av en annan räkning så råder vi dig att först kontakta företaget vars räkning du har svårt att betala, för att se om du kan skjuta upp den alternativt dela upp räkningen i flera betalningar.
 • Har du gamla ägodelar som bara ligger och skräpar? Varför inte köra igång en loppis och prova att sälja av dem eller lägg upp några annonser på till exempel Blocket eller Tradera.

Tänk på att om du hamnar hos Kronofogden och får en anmärkning så ligger den kvar i tre år, vilket gör att du inte kan hyra lägenhet eller öppna telefonabonnemang osv. Se därför alltid till att du har möjlighet att betala tillbaka dina pengar innan du tar ett snabblån.

Snabblån helg

Vanliga privatlån betalas aldrig ut på helgen, utan det är bara snabblån (även kallade SMSlån) som har helgutbetalning. Som vi var inne på ovan måste du ha ditt bankkonto hos samma bank som vi använder (Handelsbanken eller Nordea), annars kan vi inte göra en direktöverföring till ditt personkonto, snabblån med utbetalning på helgen är därmed inte möjligt. Dock får du dina pengar på kontot redan innan 13.00 nästa bankdag om pengarna måste föras över till någon annan bank, till exempel Swedbank, SEB eller Danske Bank .

Även om man kanske inte tror det så är det betydligt färre som tar snabblån på helgen, vilket gör att det är korta behandlingstider och vår kundtjänst kan alltid återkoppla snabbt på din ansökan.

Oavsett om du tar snabblån på helgen eller på en vardag, tänk alltid på att inte låna mer pengar än vad du kan betala tillbaka. Kontakta oss om du vet att du inte kommer att kunna betala tillbaka ditt lån i tid, vi gör vårt bästa för att hjälpa dig hitta en passande lösning.

Ansök här!

Utbetalning övrig tid på dygnet

Ibland kan du behöva låna pengar även på kvällen, så kallade kvällslån. Risicums kundtjänst kan hjälpa dig med handläggning av lån även på kvällstid, vi har öppet till 21.00 alla vardagar.

Det finns några saker som är avgörande för hur snabbt du kan få ditt kvällslån utbetalt. Om du har bråttom och ansöker på kvällen och även vill ha pengarna utbetalda direkt på kvällen måste du ha personkonto hos Nordea eller Handelsbanken. Då kan du ha pengarna på ditt konto inom 30 minuter, om du har en annan bank får du pengarna utbetalda kommande bankdag, senast 13.00.

Det viktigaste för att du ska kunna ta ett kvällslån hos oss är alltså att du ansöker under kundtjänst öppettider samt att du har personkonto i samma bank som vi använder, om du vill kunna få pengarna utbetalda samma kväll.

Tänk på att det ändå kan vara bra att göra en sen kvällsansökan, efter kundtjänst stängning, om du vill få ditt lån utbetalt så snabbt som möjligt kommande dag. Eftersom alla lån kräver manuell handpåläggning behandlades de i den ordning de kommer in vid kundtjänst öppnande. Risicums kundtjänst måste alltså vara öppet för att lånet ska kunna handläggas, godkännas och betalas ut.

Våra villkor behöver du godkänna i ansökningssteget. Läs igenom dessa för att veta vad som gäller innan du tar ett helglån.