Välkommen hit – till en blogg om ekonomi!

I vår blogg skriver vi om händelser som på något sätt berör oss alla. Ta del av våra uppdateringar för hjälpsamma råd och smarta tips i din vardag!

Här kan du läsa om bl.a.:  

  • privatekonomi
  • företagsnyheter
  • näringslivet

Hur påverkar den internationella ekonomin ditt lån och din ekonomiska situation och hur påverkar det samhället vi lever i? Hur ser framtidsutsikterna ut när det gäller privatekonomin i Sverige? Vad händer om de ändrar pensionsåldern? Blir det dyrare eller billigare för dig att bo, när amorteringskraven justeras?

Vi förklarar här vad som är skillnaden mellan smslån och vårt kreditlån. Vilka krav finns på mig som låntagare? Hur mycket pengar kan jag låna och vad blir månadskostnaden? När ska lånet i sin helhet betalas tillbaka? All information hittar du här hos oss.

Vi ger också olika tips om hur man kan månadsspara, vad man ska tänka på för att få ner sina utgifter samt nyheter som tex när skatteåterbäringen är på gång in på ditt konto. Är det svårt att komma igång med att månadsspara? Vi kommer med små tips som kan göra stora ändringar i din privatekonomi. Vi förklarar skillnaden mellan RUT- och ROT-avdrag.

Håll dig uppdaterad med hjälp av vår blogg – vi lovar att bjuda på trevlig och givande läsning! Om du gillar det du läser får du gärna dela med dig av våra texter till dina vänner och bekanta som också kan tänkas vara intresserade av det vi skriver om, eller om du bara vill ge dem nyttiga tips.

Trevlig läsning!

foretagsbloggar.nu

 


Allt du behöver veta om skuldsanering

Risicum 06.09.2019

Har du dragit på dig så mycket skulder att du bedömer att du inte kan betala av dem inom en överskådlig framtid? Finns det kanske någon i din närhet som hamnat snett ekonomiskt? Då kan en skuldsanering vara aktuell. I den här artikeln går vi igenom vad en skuldsanering är, hur ansökan går till och vad det innebär att leva med skuldsanering. 

Budgetapparna som ger dig koll på pengarna

Har du svårt att få pengarna att räcka månaden ut? Kanske vill du ha möjlighet att spara mer pengar. Då behöver ta reda på var pengarna tar vägen och upprätta en budget. Numer finns finns det massor av appar som hjälper dig att hålla reda på på din ekonomi. Här listar vi de bästa. 

Nya spelregler för snabblån

Från och med den första september 2018 gäller nya regler för högkostnadskrediter som smslån. Då träder ett tillägg till konsumentkreditlagen i kraft som bland annat innebär att ett räntetak införs och att marknadsföring av högkostnadskrediter ska vara måttfull och inte locka till oöverlagda beslut. Läs mer om vad lagändringen innebär här.

Framtidsyrken – vad ska jag jobba med?

Risicum 19.04.2018

Många undrar om världen kommer att styras av robotar i framtiden. Ingen vet men det spås att arbetsmarknaden kommer att förändras i och med att robotarna tar över många olika yrken. Så vad ska man utbilda sig till för att ha ett jobb i framtiden?

Vad är Bitcoin?

Risicum 12.04.2018

Vad är Bitcoin och hur fungerar det? Kan jag köpa Bitcoins och vad behöver jag tänka på? Kryptovalutorna skapar många frågor och Risicum förklarar vad du behöver veta för att sätta dig in i den nya, digitala valutans värld.

Ladda fler inlägg