Välkommen hit – till en blogg om ekonomi!

I vår blogg skriver vi om händelser som på något sätt berör oss alla. Ta del av våra uppdateringar för hjälpsamma råd och smarta tips i din vardag!

Här kan du läsa om bl.a.:  

  • privatekonomi
  • företagsnyheter
  • näringslivet

Hur påverkar den internationella ekonomin ditt lån och din ekonomiska situation och hur påverkar det samhället vi lever i? Hur ser framtidsutsikterna ut när det gäller privatekonomin i Sverige? Vad händer om de ändrar pensionsåldern? Blir det dyrare eller billigare för dig att bo, när amorteringskraven justeras?

Vi förklarar här vad som är skillnaden mellan smslån och vårt kreditlån. Vilka krav finns på mig som låntagare? Hur mycket pengar kan jag låna och vad blir månadskostnaden? När ska lånet i sin helhet betalas tillbaka? All information hittar du här hos oss.

Vi ger också olika tips om hur man kan månadsspara, vad man ska tänka på för att få ner sina utgifter samt nyheter som tex när skatteåterbäringen är på gång in på ditt konto. Är det svårt att komma igång med att månadsspara? Vi kommer med små tips som kan göra stora ändringar i din privatekonomi. Vi förklarar skillnaden mellan RUT- och ROT-avdrag.

Håll dig uppdaterad med hjälp av vår blogg – vi lovar att bjuda på trevlig och givande läsning! Om du gillar det du läser får du gärna dela med dig av våra texter till dina vänner och bekanta som också kan tänkas vara intresserade av det vi skriver om, eller om du bara vill ge dem nyttiga tips.

Trevlig läsning!

foretagsbloggar.nu

 


Bostadsbidrag - detta gäller för 2020

Att periodvis ha ont om pengar drabbar de flesta någon gång under livet. Det kan vara medvetna val - som att utbilda sig och leva på studiemedel eller bli föräldrar med alla utgifter det innebär. Inte sällan kan det också vara faktorer bortom vår kontroll som påverkar vår ekonomi, till exempel sjukdom eller varsel på arbetsplatsen. Då kan det vara bra att känna till vilka ekonomiska lättnader i form av bidrag som finns att söka och vad som krävs för att du ska kunna ta del av dem. I det här inlägget går vi igenom allt du behöver veta om bostadsbidrag.

Allt du behöver veta om kreditupplysningar

Risicum 02.12.2019

Vad är egentligen en kreditupplysning och vilka uppgifter finns registrerade om mig? Kan jag själv se min score och hur påverkas den av att ta lån eller ansöka om en kredit? Ibland kan det vara svårt att hänga med i alla högtravande banktermer. I den här artikeln guidar vi dig till allt du behöver veta om kreditupplysningar. 

Black Friday - 29 november 2019

Risicum 21.10.2019

Årets shopping-högtid är snart här. I år infaller Black Friday den 29 november men redan i början på veckan brukar butikerna börja skylta med nedsatta priser. Om du vill hitta de bästa fynden är det klokt att vara ute i god tid.

Allt du behöver veta om skuldsanering

Risicum 06.09.2019

Har du dragit på dig så mycket skulder att du bedömer att du inte kan betala av dem inom en överskådlig framtid? Finns det kanske någon i din närhet som hamnat snett ekonomiskt? Då kan en skuldsanering vara aktuell. I den här artikeln går vi igenom vad en skuldsanering är, hur ansökan går till och vad det innebär att leva med skuldsanering. 

Få full koll på ekonomin - vi listar de 13 bästa budgetapparna

Har du svårt att få pengarna att räcka månaden ut? Kanske vill du ha möjlighet att spara mer pengar. Då behöver ta reda på var pengarna tar vägen och upprätta en budget. Numer finns finns det massor av appar som hjälper dig att hålla reda på på din ekonomi. Här listar vi de bästa. 

Ladda fler inlägg