Som ett företag inom den finansiella sektorn inser vi hur viktigt det är att vara uppdaterad om vad som händer både lokalt och runt om i världen, eftersom det direkt eller indirekt berör både oss och dig. Vår blogg kommer att ge dig möjligheten att läsa om aktuella händelser samt få information om olika ämnen inom områden så som:

• Privatekonomi
• SMS-låneindustrin i Sverige
• Företagsnyheter

Skatteåterbäring 2017 – då får du tillbaka på skatten

Risicum 29.03.2017

Nu när 2016 är över är det dags att få in sina kontrolluppgifter, se till att kolla noggrant att de stämmer och skicka sedan iväg en deklaration till Skatteverket.

Läs mer om vilka datum du kan få din skatteåterbäring 2017

Många Studielån hos Kronofogden

Risicum 13.12.2016

Nyligen publicerade Sveriges radio en artikel som tog upp att det är lika mycket studielån som snabblån, och smslån hos Kronofogden. 

Spara pengar eller minska utgifterna?

Risicum 01.12.2016

Var tar mina pengar vägen? Frågan dyker upp då och då. Kanske känner du igen dig i det här scenariot: Fyra dagar kvar till lön och ”köp medges ej” dyker upp på kortterminalen när du försöker betala dagens lunch.

Varför finns sms-lån eller snabblån?

Risicum 24.11.2016

Behovet av pengar finns alltid, men ibland är behovet akut och kanske handlar det bara om ett par tusenlappar. Har man ingen i familjen eller vänner som kan hjälpa så finns det inget annat alternativ än just ett sms lån eller snabblån. Hur kommer det sig då att sms lån och snabblån är så dyra? Det förefaller uppenbart att det måste finnas ett mycket billigare sätt att låna ut mindre summor pengar på. Men så snart du fördjupar dig i frågan om varför priserna är så höga, inser du att lösningen inte är uppenbar över huvud taget.

Inkasso, kronofogden & betalningsanmärkning

Risicum 20.09.2016

De flesta har någon gång tappat kontrollen över sin ekonomi och haft extra svårt att betala alla sina räkningar. Det finns två perioder om året då detta händer i större utsträckning och drabbar fler människor än vanligt – månaden efter sommarsemestern och månaden efter jul och nyår. Vad kan det egentligen innebära för privatekonomin när du inte kan betala dina räkningar?

« 1 2 3 4 5 6 7 »