Som ett företag inom den finansiella sektorn inser vi hur viktigt det är att vara uppdaterad om vad som händer både lokalt och runt om i världen, eftersom det direkt eller indirekt berör både oss och dig. Vår blogg kommer att ge dig möjligheten att läsa om aktuella händelser samt få information om olika ämnen inom områden så som:

• Privatekonomi
• SMS-låneindustrin i Sverige
• Företagsnyheter

Kreditupplysning och UC

Risicum 17.05.2017

Många som ansöker om ett lån, kreditkort eller köper på avbetalning är oroliga för att det ska bli svårt att få framtida lån med för många kreditupplysningar i bagaget.

De är faktiskt inte helt fel ute. Det finns nämligen en risk med att den kreditkontrollen som görs i samband med ansökan kommer försvåra för dig att i framtiden bli godkänd för nya lån.

Köp nu – betala senare

Risicum 08.05.2017

Att köpa något direkt och betala senare är väldigt vanligt, både i Sverige och i många andra länder. Detta kallas för att köpa något på kredit och det tillkommer nästan alltid en ränta, åtminstone efter ett tag. Detta koncept med att köpa nu och betala senare har även introducerats till stora och dyra inköp, nämligen bilinköpet.

Skatteåterbäring 2017 – då får du tillbaka på skatten

Risicum 29.03.2017

Nu när 2016 är över är det dags att få in sina kontrolluppgifter, se till att kolla noggrant att de stämmer och skicka sedan iväg en deklaration till Skatteverket.

Läs mer om vilka datum du kan få din skatteåterbäring 2017

Många Studielån hos Kronofogden

Risicum 13.12.2016

Nyligen publicerade Sveriges radio en artikel som tog upp att det är lika mycket studielån som snabblån, och smslån hos Kronofogden. 

Spara pengar eller minska utgifterna?

Risicum 01.12.2016

Var tar mina pengar vägen? Frågan dyker upp då och då. Kanske känner du igen dig i det här scenariot: Fyra dagar kvar till lön och ”köp medges ej” dyker upp på kortterminalen när du försöker betala dagens lunch.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »