hushallsbudget-risicum-croppng

Låna ansvarsfullt

Om du funderar på att ansöka om ett mikrolån för att hjälpa täcka överraskande och tillfälliga utgifter är det viktigt att tänka på att dessa lån inte är en på sikt hållbar lösning.

Innan du ansöker om ett SMSlån bör du ställa dig följande frågor:

Om ditt behov för ett lån inte är temporärt bör du hitta en annan lösning såsom:

Att tänka på innan du lånar online

Innan du bestämmer dig för att låna pengar är det även viktigt att göra research för att hitta billiga sms lån som passar ditt behov. Du bör du även tänka på vilket låneföretag du använder dig av.
Konsumentverket reglerar Snabblåneföretagen genom att bland annat se till att företagen följer god kreditgivningssed och marknadsföringssed. Detta innebär bland annat att det inte tillåtet att marknadsföra krediter med enkelhet och snabbhet som avgörande argument och därför använda ord som dessa i marknadsföringen:

Konsumentverket ger även råd om vad man ska tänka på innan man tar ut ett mikrolån. Läs mer här.
Var säker på att företaget du väljer följer konsumentverkets regler samt konsumentkreditlagen som bland annat kräver att låneföretagen gör en kreditprövning för att se om konsumenten har ekonomiska förutsättningar att fullgöra kreditavtalet. Ett annat krav som ställs på kreditgivaren är att informationen ges på ett klart, kortfattat samt framträdande sätt.
Innan du bestämmer dig för att låna direkt online var noga med att kontrollera företaget du bestämmer dig för att använda. Jämför även olika företag så att du kan få en bättre förståelse av vad de erbjuder och vad det innebär för dig, på så sätt kan du bli säker på att du tar ut ett lån som passar dig.
Se också vår vanliga frågor för mer information.