header-kredit_3jpg

Mikrolån - Små lån med snabb utbetalning

Snabbval

Vårt mikrolån har ersatts av ett privatlån

Hos oss på Risicum kan vi nu erbjuda betydligt bättre ekonomiskt svängrum via vårt privatlån. Nu är det möjligt att låna upp till 150.000 kr hos oss till en individuell ränta. Vi förmedlar för närvarande inga nya mikrolån utan denna låneform har ersatts med vårt privatlån. När du tar ett privatlån hos oss får du pengarna direkt utbetalda - till en individuell ränta och med längre återbetalningstid. Vi tar inte ut något extra för avi- eller kontoavgift. 

Med Risicums lån utan säkerhet får du snabb åtkomst till pengar vid till exempel oförutsedda utgifter. Du ansöker enkelt direkt via vår hemsida. Tänk på att inte låna mer än du behöver.

Enkel ansökan online

Du ansöker enkelt om Risicums privatlån online från din mobil eller dator, genom att välja ett belopp mellan 20 000 och 100 000 kronor. Med vår snabba process kan du ha pengarna på ditt konto inom 30 minuter och senast nästa bankdag (beroende på vilken bank du har ditt personkonto hos).

Processen för att låna pengar hos Risicum är enkel och smidig och ansökan göra direkt via vår hemsida.
Så här fungerar det:

1. Skicka in en ansökan via vår hemsida
2. Identifiera dig med hjälp av bankID
3. En kreditbedömning via UC AB görs.
4. Du får direkt besked om du blivit preliminärt godkänd.
5. Din låneansökan bearbetas och beslut tas inom några minuter under kundtjänst öppettider.

Pengarna betalas ut direkt när din ansökan beviljats.

Ett lån kan vara ett bra alternativ och en bra hjälp vägen när du råkar ut för en oförutsedd utgift och du behöver få tillgång till en mindre summa pengar direkt, oavsett om det är mitt på dagen, kväll eller helg.

Vad krävs för att ta ett lån hos oss?

För att du ska få ta ett lån hos banken behöver du som regel pantsätta något eller hitta andra sätt att kunna styrka din betalningsförmåga. Risicum vill erbjuda så många som möjligt, som klarar av att betala tillbaka, att kunna ta ett lån. För att kunna ta ett mikrolån hos oss är det några krav som du måste uppfylla:

  • vara minst 20 år gammal
  • varit folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år tillbaka
  • inte ha några betalningsanmärkningar.
  • ha en regelbunden inkomst

Vi gör alltid en individuell kreditprövning som baserar sig på dina ekonomiska förutsättningar, din kreditgräns sätts i samband med denna prövning. Om du har fler frågor hjälper vår kundtjänst dig med att svara på ytterligare frågor runt detta.

Vad är mikrolån?

Ett mikrolån är ett begrepp som idag ofta används av banker och långivare för lån på en mindre summa pengar som du inte behöver ha någon säkerhet för och som utbetalas snabbt.

Mikrolån, snabblån och SMS-lån är egentligen olika namn på samma sorts lån. Med skillnaden att man brukar prata om mikrolån när det handlar om mindre summor, ofta under 10 000 kronor. Detta är en låneform som ökat väldigt snabbt sedan den introducerads på den svenska marknaden för första gången för drygt 10 år sedan.

Längre återbetalningstid än traditionella mikrolån

När det gäller återbetalningstid så styrs den av hur stort lånebelopp du väljer.

Privatlån vs mikrolån

Det är framförallt faktorer som lånebelopp, återbetalningstid, ränta och hur snabbt utbetalningen kan göras som skiljer ett privatlån från ett mikrolån.

Mikrolån, som namnet antyder, är för dig som vill låna mindre summor, exempelvis 5000 kr upp till 10 000 kronor. Ett privatlån kan vara på upp till flera hundra tusen kronor.

Återbetalningstiden är som regel betydligt längre för privatlån eftersom beloppet är högre. Vi på Risicum erbjuder en återbetalningstid på mellan 3 - 10 år beroende på hur stort lån du vill ta. 

Ränta - den effektiva räntan är betydligt högre för mikrolån jämfört med mer privatlån. Det är framförallt om du inte klarar av att betala tillbaka ditt lån som det kan bli väldigt dyrt. Vårt privatlån har en individuell ränta på 16-25 %.

Snabbare utbetalning - Att slippa vänta på pengarna är en stor anledning till varför man tar mikrolån och vi har valt att erbjuda samma effektiva handläggningstid även för vårt privatlån. Att omgående få tillgång till pengarna kan vara bra om det dyker upp en oförutsedd utgift som man måste hantera. 

Undrar du något mer kring Risicums lån?

Tveka inte på att höra av dig till vår Kundtjänst på 08-1245 1987 alternativt kundtjanst@risicum.se. Vi har öppet alla dagar i veckan:
Måndag – fredag 8 - 20
Lördag 9 - 17
Söndag 11 - 17