hushallsbudget-risicum-croppng

Ansvarsfull och säker kreditgivning

Risicum Capital AB är en av marknadens mest seriösa och tillförlitliga företag för mikrolån.

Vi sätter stort värde på ansvarsfullt lånande.

Vi beviljar endast lån till en person som gjort en låneansökan, är minst 20 år gammal, varit folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år tillbaka och inte har några betalningsanmärkningar. Kreditupplysningen görs på Bisnode Kredit AB.

Låna pengar förnuftigt

Våra lån är menade för oväntade och tillfälliga utgifter, inte som en fortgående lösning. Behöver du eller någon närstående hjälp med sin ekonomiska situation så kan ni kontakta någon av nedanstående instanser för råd. Du kan givetvis också kontakta din egen bank för vägledning.

http://www.kollpacashen.se/
http://www.kronofogden.se/Start.html
http://www.konsumentverket.se/

Låneförbud genom spärrning

Du kan spärra dig själv så att du aldrig mera kan ansöka om lån hos oss. Detta gör du enkelt genom att ringa in till vår kundtjänst på tel. 08-1245 1987 eller maila oss på kundtjanst@risicum.se.

Tecken på betalningssvårigheter

En ekonomisk svacka kommer sällan helt oväntat. Var och en har ansvar att själv hålla koll på sin ekonomi och se till att inkomster täcker utgifterna. Nedanstående exempel kan vara tecken på att du befinner dig i farozonen.

Kom betalningskrisen som en överraskning?

Du bör kontakta kreditgivaren direkt när du märker att du inte kommer att kunna betala lånet i tid. Kreditgivaren har oftast något alternativ för att lösa situationen, som att t.ex flytta fram förfallodagen. Bäst är att hitta en lösning direkt så att krediten inte börjar växa med onödiga tilläggskostnader.

Har du fått ett kravbrev?

Risicum följer lagstiftning och god sed vid kreditgivning.

Risicum följer god sed för kreditgivning enligt European Coalition for Responsible Credit (ECRC).